Allmänning

Vad galler for regler kring brannaren Vid applicering av tatskikt?

Vad gäller för regler kring brännaren Vid applicering av tätskikt?

Vid torkning eller uppvärmning genom förbränning av gas, ska lågan vara innesluten så att den inte kan orsaka antändning. Vid torkning av underlag och applicering av tätskikt får material uppvärmas till högst 300 ºC.

Vad står koka metoden för?

KOKA-metoden hjälper att systematiskt bedöma och hantera risker vid brandfarliga arbeten.

Är arbete med tigersåg ett hett arbete?

Tigersågen kan alstra gnistor eller värme till följd av friktion beroende på om sågbladet är slitet eller inte men också beroende på vilket material som man sågar igenom. Så länge inget annat brännbart material finns i närheten görs bedömningen att tigersågen är en lämplig metod i sammanhanget.

Vad betyder Effektivitetsklass 34 A 233 BC?

Godkänd, fungerande och tillräcklig släckutrustning ska finnas tillgänglig för omedelbar släckinsats. Här avses slang med vatten eller två certifierade handbrandsläckare med minsta effektivitetsklass 34 A 233 BC (minst 2×6 kg pulver).

Får du använda öppen låga vid Tätskiktsarbete på tak?

11 □ Vid tätskiktsarbete eller annan torkning eller uppvärmning är gaslågan innesluten. Öppen låga får användas för smältning av is och snö. 13 □ Vid smältning av asfalt ska utrustningen hanteras enligt Svenska Brandskyddsföreningens Säkerhetsregler för Heta Arbeten på tak och balkonger.

Hur lång tid bör man maximalt ge tillstånd för?

Tillståndet ska utfärdas för så kort tid som möjligt och bör normalt inte gälla längre tid än en dag/ett skift. Riskbedömningen i samband med tillståndsgivningen ska avgöra hur länge förhållandena på arbetsplatsen kan förväntas vara oförändrade med avseende på brandrisker.

Hur länge är ett certifikat Heta Arbeten giltigt?

Hur länge är certifikatet Heta Arbeten® giltigt? Ett certifikat är giltigt i 5 år och efter det ska det förnyas.

Vad gör en brandvakt?

T. ex om någon ska svetsa fast en trappa på riggen, så står vi som brandvakter och kollar så att det finns en giltig arbetstillåtelse, så att arbetarna har rätt skyddsutrustning på sig som krävs för arbetet (t.

Vad är ett hett arbete?

Heta arbeten är ett samlingsnamn för arbeten med verktyg och utrustning som alstrar värme eller gnistor. Brandfarliga heta arbeten förekommer i en mängd branscher som industri- och byggarbete, lantbruk och hantverk för att nämna några.

Share this post