Rekommendationer

Vad ska jag ta upp pa mitt medarbetarsamtal?

Vad ska jag ta upp på mitt medarbetarsamtal?

För medarbetaren är samtalet ett tillfälle att uttrycka sina tankar, idéer och önskemål om samarbetsklimatet, arbetsmiljön, kompetensutveckling, arbetsuppgifter och relationen till kollegor och chef. Här finns möjlighet att prata igenom hur arbetssituationen känns just nu och vad man skulle vilja göra i framtiden.

Vad ska man ta upp på ett utvecklingssamtal?

Se utvecklingssamtalet som ett sätt att berätta för din chef om dina intressen och möjligheter. Våga ta upp det som är viktigt för dig. Ni bör tala om aktuella arbetsuppgifter, arbetssituation, utvecklingsmöjligheter och kompetensutveckling . Både dina och företagets behov ska styra vilken typ av utveckling du bör ha.

Vad kan man fråga på utvecklingssamtal?

Fråga ditt barn om det är något som han eller hon vill att du tar upp. Om du är kritisk till något – var undrande istället för utpekande. Då får ni ett bättre samtal kring problemet. Ifall läraren tar upp något som inte fungerar kring ditt barn – be om exempel om det känns otydligt!

Hur fyller man i medarbetarsamtal?

De bästa tipsen inför medarbetarsamtalet

  1. Se till så att chefen har gett dig tydlig information om mötets syfte och mål innan själva mötet.
  2. När du vet syfte och mål är det bra om du tar dig tid innan mötet för att tänka igenom de punkter du vill ta upp.
  3. Titta på vilka mål du har uppnått och vilka du har kvar att nå.

Hur bidrar jag till verksamhetens utveckling?

Verksamhetens utveckling och framgångar bygger på medarbetarnas engagemang, motivation och kompetens. Verksamhetens behov är utgångspunkten för allt ni gör på jobbet. Därför ska utvecklingssamtalen utgå från vad dina medarbetare behöver för att kunna bidra till verksamheten på ett så bra sätt som möjligt.

Vem ansvarar för utvecklingssamtalet?

I de obligatoriska skolformerna är det läraren som ansvarar för att genomföra utvecklingssamtal.

Share this post