Rekommendationer

Hur slanga kansliga papper?

Hur slänga känsliga papper?

Brännbart material i kärl Känsligt material som exempelvis papper, cd-skivor och mappar hanteras lämpligast i kärl. Vi erbjuder ett låsbart kärl med inkastlucka och innersäck. Välj mellan schemalagd tömning eller budad tömning, där du hör av dig när kärlet behöver tömmas.

Var slänger man Sekretesspapper?

Sekretesspapper samlas in i låsta och spårbara kärl och transporteras av säkerhetsklassad personal till godkänd destrueringsanläggning. I kärl för sekretesspapper får mindre lagringsmedia som USB-minnen och CD-RW skivor läggas – dock i särskilt framtagen, förslutningsbar plastpåse.

Hur förstöra papper?

Bästa Staples-dokumentförstöraren för kontoret För medeltunga till tunga jobb fungerar denna Staples dokumentförstörare med diagonalskärning utmärkt. Varianten som förstör 8 ark papper (75 g/m2) per gång har en uppsamlare på 26,5 liter och du behöver inte tömma den förrän den har tuggat i sig 750 pappersark.

Var slänga viktiga papper?

Om du slänger pappret i ”Brännbart” på återvinningscentralen bränns ditt papper. Tycker du fortfarande att det är svårt att slänga papper kan du köpa en dokumentförstörare, den på bilden kommer ifrån Kjell&Co och kostar 199kr.

Vart slänger man papper med personnummer?

Inga personuppgifter i papperskorgen Husbolagets skräptunna är inte rätt plats för dina personuppgifter, säger Vornanen. Innan man slänger papper som innehåller personuppgifter i papperskorgen, ska känslig information avlägsnas. Det kan man göra till exempel med en dokumentförstörare, tipsar Vornanen.

Var kan man förstöra dokument?

Vi tar emot sekretessmaterial och känsligt material för destruktion. Till oss kan du lämna känsligt material som inte får komma i fel händer. Vi destruerar både dokument och digitala filer. Vi utfärdar destruktionsintyg vid behov.

Kan man bränna papper?

En del företag är experter på kontrollbränning och samtidigt utvinner energi vid förbränning. En del företag har specialiserat sig på att processa dokumenten i Shredders (enorma dokumentförstörare). Båda alternativen är fullgoda exempel på en trygg och säker hantering av sekretesspapper.

Var slänga dokument?

Innan man slänger papper som innehåller personuppgifter i papperskorgen, ska känslig information avlägsnas. Det kan man göra till exempel med en dokumentförstörare, tipsar Vornanen. – Genom att trasa sönder pappren gör man det i varje fall mycket svårare för någon att missbruka informationen.

Share this post