Trendig

Varfor flytta utomlands?

Varför flytta utomlands?

Det finns en mängd olika anledningar till att människor väljer att flytta utomlands, i stort sett lika många anledningar som det finns utlandssvenskar. Kanske vill du ha en nystart, kanske har du familj eller vänner i landet som du vill återförenas med.

Vill flytta utomlands?

Flytta till annat EU-land Som EU-medborgare har du rätt att bo, jobba, studera, söka jobb eller leva som pensionär var du vill i EU i upp till tre månader utan att registrera dig. Men när du ska flytta permanent och därmed stannar längre än tre månader behöver du registrera dig i det nya landet.

Vilket land är bäst att flytta till som svensk?

USA ligger på första plats, Storbritannien på andra, Spanien på tredje och Norge på fjärde plats. Thailand kommer som nummer sju.

Varför flytta?

En flytt beror såklart många gånger på stora livsförändringar – ibland självvalda och ibland oplanerade – såsom studier, separation, den stora kärleken, tillökning i familjen, jobb på annan ort. Men en hel del svenskar flyttar helt enkelt för att få den uppiggande och eftertraktade kicken i att kunna börja om.

Varför flyttar svenskar utomlands?

Allt fler svenskar väljer att flytta utomlands när de går i pension. Vissa flyttar permanent medan andra väljer att spendera de mörka vintermånaderna i värmen. Varmare klimat och fördelaktiga skattesatser är bara några av anledningarna.

Är det värt att flytta utomlands?

Oavsett hur långt bort du flyttar och hur länge du är borta, kommer en utlandsvistelse vara något du alltid bär med dig och lär dig massor av. I en globaliserad värld är det dessutom väldigt enkelt att ta steget och flytta. Som ung är det oftast inga större problem att bryta upp och flytta iväg ett tag.

I vilket land bor det flest svenskar?

Kartläggningen visade att de populäraste länderna för utlandssvenskar att bosätta sig i är USA, Storbritannien, Norge och Spanien. När det gäller städer är det i London och Oslo som flest bosätter sig. Där bor uppskattningsvis 150 000 svenskar – en knapp fjärdedel av alla utlandssvenskar.

https://www.youtube.com/watch?v=qyRx5zQnm3Q

Share this post