Ny

Ar lonen hemlig?

Är lönen hemlig?

Statliga myndigheter På myndigheter är uppgifter om lön en offentlig handling. Det innebär att vem som helst kan begära ut uppgifter om löner från arbetsgivaren, eftersom de räknas som en allmän handling. Detta regleras i Offentlighets- och sekretesslagen 2 kap. 4 §.

Varför kan det vara känsligt att prata lön med folk på jobbet?

Att vi är intresserade av andras löner betyder inte att vi är bekväma med att tala om vår egen lön. Prata lön är känsligt både för dem som tjänar mycket och dem som tjänar lite. – Ingen vill sticka ut, säger psykologiprofessorn Magnus Sverke. Lönen är viktig.

Hur kolla kollegors lön?

  1. Skatteverket. Skatteverket som övriga myndighet lyder under offentlighetsprincipen och ett sätt att få reda på uppgifterna är helt enkelt att kontakta dem och fråga.
  2. Ratsitkatalogen. En klassisk taxeringskalender i modern tappning.
  3. Taxeringskalendern.
  4. Ratsit.se.
  5. Upplysning.se / Birthday.se.

Kan man se sina kollegors lön?

I offentlig sektor är löneuppgifterna offentlig handling. Det innebär att vem som helst kan begära ut dem, men Jessicka Rosén tror att det är bättre att prata med sina kollegor än att begära ut lönelistan. − Eftersom det är känsligt för vissa kan det uppfattas som att du har snokat.

Var kan jag se andras löner?

Allas löner finns med….

  • Skatteverket. Skatteverket som övriga myndighet lyder under offentlighetsprincipen och ett sätt att få reda på uppgifterna är helt enkelt att kontakta dem och fråga.
  • Ratsitkatalogen. En klassisk taxeringskalender i modern tappning.
  • Taxeringskalendern.
  • Ratsit.se.
  • Upplysning.se / Birthday.se.

Hur mycket ska jag ha i lön kommunal?

Det finns flera olika sätt att ta reda på vilken lön som är rätt för dig. Prata med dina arbetskamrater om vilken lön ni har. Ta kontakt med din sektion, de kan ta fram löneuppgifter för din arbetsplats. Ring Kommunal Direkt telefon 010-442 70 00.

Share this post