Ny

Hur mycket far man dra av for julbord?

Hur mycket får man dra av för julbord?

Julbord för kunder Något avdrag för måltiden medges inte längre inkomstskattemässigt. Däremot kan avdrag för kringkostnader medges med 180 kronor exklusive moms per person i form av exempelvis entréavgift till ett evenemang. Avdrag i form av enklare förtäring medges med 60 kronor per person.

Vad ska man äta på julbordet?

Turerna på ett klassiskt julbord:

  1. Tur 1: Sill och strömming med tillbehör.
  2. Tur 2: Lax, fiskpaté, skaldjur och ägg.
  3. Tur 3: Kallskuret, det vill säga det kött som inte är varmt.
  4. Tur 4: Småvarmt.
  5. Tur 5: Ostar.
  6. Tur 6: Dessert: Ris á la Malta, fruktsallad och klenäter för att nämna några exempel.
  7. Tur 7: Julgodis.

Är julfest arbetstid?

Julfester är att betrakta som vilken arbetsrelaterad situation som helst. Det spelar ingen roll om det är utanför eller inom ordinarie arbetstid. Inte heller om julbordet serveras på arbetsplatsen eller i en extern lokal.

Är julklappar avdragsgilla?

 Kostnaden för julgåvor till anställda är avdragsgill för arbetsgivaren om värdet inte överstiger 500 kronor inklusive moms.  Arbetsgivaren måste ge gåvan till alla anställda eller till en större grupp av anställda för att reglerna om skattefrihet ska gälla.

Vad gäller för julbord 2021?

Men vad säger skattereglerna egentligen och vad är nytt för i år 2021? Detta bör du tänka på vid utgifter i samband med inköp av julklappar, julbord samt jullunch till anställda och kunder. Under 2021 gäller en tillfällig skattefrihet upp till 2 000 kr för gåvor till anställda.

Vad kostar ett julbord per person?

Kvällstid onsdag-lördag, 695 kr per person. Kvällar måndag-tisdag samt lunchsittning alla dagar kostar 595 kr per person. Enbart veganskt julbord kostar 475 kr.

Hur bokför man julklappar till anställda?

Info om julgåvor: Du får köpa julklappar till anställda för max 500 kr person (inklusive moms) och det är då avdragsgillt för dig och skattefritt för den anställde. Du bokför julgåvan på kontot för övriga personalkostnader (7690) eller personalrepresentation, avdragsgill (konto 7631) och ingående moms.

Share this post