Populära

Vad innebar det att lasa pa halvfart?

Vad innebär det att läsa på halvfart?

För en utbildning på halvfart ska du lägga ca 20 timmar i veckan på studier. Det tar alltså dubbelt så lång tid att läsa en kurs på halvfart som det tar att läsa samma kurs på helfart. En termin med studier på halvfart ger 15 högskolepoäng om du klarar alla moment.

Är det bra att plugga på distans?

Varför läsa på distans och är distansutbildningar lika bra? Ja visst är utbildningar på distans lika bra! Kvalitetskraven är lika höga oavsett om du läser på campusorten eller på distans. En bra anledning är att din ”skola” på Internet är öppen när det passar dig.

Vilka kurser behövs för arbete på väg?

Våra kurser inom Arbete på väg vänder sig till personer som utför arbete inom vägområdet. Grundkompetens består av tre inriktningar, allmän grundkompetens, grundkompetens för att framföra väghållningsfordon och grundkompetens för att få utföra vägarbete.

Vad räknas som 50% studietakt?

En termin på 20 veckor motsvarar 100 poäng. I tabellen ser du hur många poäng du måste läsa per vecka för att uppnå olika studietakt….Vi beräknar studietakten för varje termin.

Studier på Varje vecka läser du minst
100 % 5 poäng
75 % 3,75 poäng
50 % 2,5 poäng

Hur många timmar är heltid studera?

Planerade studier 20 timmar i veckan eller mer ger rätt till studiemedel för heltidsstudier (100 procent). På yrkeshögskolan behöver du läsa 5 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel för heltidsstudier. Om du läser i 20 veckor innebär det att du måste läsa 100 poäng för att få fullt studiemedel.

Vad händer om man inte har Arbete på väg?

Den kompetens inom ”Arbete på väg” som Trafikverket kräver framgår i respektive kontrakt, med hänvisning till aktuellt kravdokument TDOK 2018:0371. Om du inte jobbar i ett kontrakt som Trafikverket upphandlat så omfattas du inte heller av Trafikverkets APV kompetenskrav.

Share this post