Ny

Nar kommer lonehojningen 2021?

När kommer lönehöjningen 2021?

Löneökningar. 1 april 2021 höjs lönerna med 716 kronor. 1 september 2022 höjs lönerna med 587 kronor. Löneutrymmet fördelas individuellt och differentierat.

När betalas nya lönen ut 2021?

Många anställda inom Sveriges regioner måste vänta till i höst för att få sin nya lön för 2021. Orsaken är pandemin. Vissa regionanställda har redan fått sin nya lön för 2021 medan andra måste vänta ytterligare ett halvår.

När får man den nya lönen?

Den nya lön som du får efter genomförd löneprocess gäller från 1 april 2022. Löneavtalet för kommuner och regioner är fortsatt utan centralt angivna lönenivåer. Det innebär att det inte finns en centralt angiven procentsiffra som bestämmer en miniminivå för löneökningar.

När är lönerna klara 2021?

Senast 18 mars meddelas de nya lönerna till arbetstagarorganisationerna. Kvalitativa avstämningar genomförs mellan 22-26 mars. Lönen syns för medarbetarna i Personec P ca 10 april. Ny lön från 1 april utbetalas 27 april.

När justeras lönen?

När och hur mycket din lön ska justeras framgår i ditt kollektivavtal. I de flesta avtal revideras lönen en gång per år. Om din arbetsgivare inte är bunden till något kollektivavtal måste du själv komma överens med arbetsgivaren om när lönen ska revideras. Detta bör även finnas skrivet i anställningsavtalet.

Varför får jag ingen löneförhöjning?

Om din arbetsgivare inte är bunden till något kollektivavtal måste du själv komma överens med arbetsgivaren om när lönen ska revideras. Detta bör även finnas skrivet i anställningsavtalet. Framgår det inte av anställningsavtalet är det inte säkert att du har rätt till någon löneökning.

När betalas nya lönen ut?

När kommer den nya lönen? Efter det att det centrala avtalet är slutet sker lokala förhandlingar så snart som möjligt. Tidpunkter för de lokala förhandlingarna kan variera. När de lokala förhandlingarna är klara görs lönerevisionen och du får din nya lön.

Share this post