Allmänning

Vilken myndighet ansvarar fran och med den 1 april 2022 for hantering av Korttidsstodet?

Vilken myndighet ansvarar från och med den 1 april 2022 för hantering av Korttidsstödet?

Tillväxtverket förtydligar vilka arbetstagare som varit frånvarande i jämförelsemånaden som kan omfattas av korttidsstöd. Om du som arbetsgivare vill införa korttidsarbete och söka stöd för någon del av perioden 1 december 2020 och 30 juni 2021 behöver du skriva nya avtal med dina anställda.

Får man jobba på annat jobb under permittering?

Arbete för annan arbetsgivare under permittering Du kan arbeta för en annan arbetsgivare medan du är permitterad. Om du är heltidspermitterad eller permitterad med förkortad arbetsvecka får du då i stället jämkad dagpenning.

Får man jobba extra under Korttidspermittering?

Om du redan innan hade ett extra arbete hos annan arbetsgivare, kan du fortsätta med det, men bara i samma omfattning som tidigare. Om du är deltidsanställd får du arbeta hos annan arbetsgivare i den omfattning som du normalt inte är anställd hos din ordinarie arbetsgivare som korttidspermitterat dig.

Kan man vara permitterad under uppsägningstiden?

21 § lagen om anställningsskydd om permettering: ”En arbetstagare som permitteras har rätt till samma lön och andra anställningsförmåner som om arbetstagaren hade fått behålla sina arbetsuppgifter.” Dessa två bestämmelser tillsammans innebär troligen att man inte kan permitteras under uppsägningstiden.

När upphör Korttidspermittering?

För att använda korttidsarbete måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det. Från och med den 1 oktober 2021 gäller det ordinarie systemet för stöd vid korttidsarbete. Det tillfälligt förstärkta stödet för korttidsarbete upphörde att gälla den 30 september 2021.

Vad gäller vid permittering Byggnads?

Arbetsgivaren måste dock betala dig en permitteringslön. Hur hög permitteringslönen är beror på vilket avtal som gäller på arbetsplatsen, men den är oftast lägre än din vanliga lön. Innan arbetsgivaren beslutar om att permittera personal måste hen förhandla med en MB-grupp, kontaktombud eller berörd Byggnadsregion.

Måste alla anställda Korttidspermitteras?

Om det är reglerat i kollektivavtal så gäller det. Annars krävs att företag har godkännande i avtal med respektive medarbetare. Stödet för korttidsarbete (korttidspermittering) gäller inte för alla anställda. Här går vi igenom vilka som omfattas och vilka som inte gör det.

Share this post