Populära

Vad innebar byggledare?

Vad innebär byggledare?

Som byggledare bidrar du här med din kompetens. Som byggledare bidrar du som byggkunnig i tidiga skeden av nya projekt samt byggledning i pågående projekt. Tillsammans med trafikingenjörer säkerställer du att trafikanter säkert kan färdas förbi arbetsplatser trots pågående byggprojekt.

Vad har en byggledare för roll i ett byggprojekt?

Byggledaren säkerställer att kontraktet mellan byggherren och entreprenören säkerställs mot tid, ekonomi, kvalité, arbetsmiljö och miljö. På byggmöten följer vi kontinuerligt upp och bevakar bland annat kvalitets- och miljöplaner, tidplaner och kostnader samt rapporterar till projektledningen/kunden.

Hur mycket tjänar en byggledare?

42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man byggledare?

Utbildning. Lämplig utbildning kan finnas både på högskolor/universitet och på yrkeshögskolan. Rekommenderad gymnasieutbildning inom bygg- och anläggningsprogrammet.

Vad tjänar en projektledare inom bygg?

Hur blir man projektledare inom bygg?

På gymnasiet rekommenderas Bygg- och anläggningsprogrammet eller Teknikprogrammet. Inom yrkeshögskolan kan du kan gå en 2-årig utbildning till byggnadsingenjör. I utbildningen ingår LIA (lärande i arbete) som ger dig chansen att få erfarenhet och kunskap som ofta leder till jobb direkt efter avslutad utbildning.

Vad tjänar en platschef inom bygg?

Platschefen tjänar cirka 41 000 kronor i månaden och arbetschefen cirka 60 000 i månaden. På den nivån ligger medianlönerna för platschefer och arbetschefer i byggsektorn, visar färsk statistik från Ledarna. Här hittar du de senaste lönerna på bygget.

Hur mycket tjänar en projektledare inom bygg?

Hur mycket tjänar en platschef inom bygg?

Platschefen tjänar cirka 41 000 kronor i månaden och arbetschefen cirka 60 000 i månaden. På den nivån ligger medianlönerna för platschefer och arbetschefer i byggsektorn, visar färsk statistik från Ledarna.

Share this post