Ny

Hur forvarar man citrongras?

Hur förvarar man citrongräs?

Förvaras citrongräs i en lufttät behållare kan det hålla några veckor i kylskåp. Om du fryser gräset kan det hålla i upp till sex månader.

Hur förvarar man färsk mynta?

Mynta bör förvaras i en lufttät behållare eller i ett glas med lite vatten i kylskåp och användas inom 3-4 dagar. Du kan också torka mynta i ugnen – men den bästa långtidsförvaringen är faktiskt i frysen!

Hur torkar man citrongräs?

Torr och hård nederkant och torra ytterblad avlägsnas, men kan hackas och användas till örtte. Torkat citrongräs blötlägges. För att frigöra smakämnena måste man banka, mortla eller finhacka gräset. Citrongräs ger frisk smak åt sallader, soppor, grytor och fiskrätter.

Hur använder man Lemongrass?

Citrongräs ger frisk smak åt sallader, soppor, grytor och fiskrätter. Man kan låta hela blad koka med i rätten, men tas då bort före servering. Finhackad användas gräsarten i wok och marinader. Citrongräsblad används i te och anses bra mot magbesvär.

Är citrongräs nyttigt?

Citrongräs har en positiv inverkan på det centrala nervsystemet och får hjärnan att slappna av. Gräsarten anses även vara blodtryckssänkande, är en antioxidant och antiinflammatorisk. Dessutom smakar den ljuvlig citrus!

Hur odlar man citrongräs?

SÅDD: Så grunt inomhus och plantera ut i näringsrik och fuktighetshållande jord när all frostrisk är över, gärna i växthus och gärna i en nergrävd kruka som lätt kan tas in över vintern. Fröna gror ojämnt, så låt inte sådden torka ut. Temperaturen under odlingen bör inte understiga 13 grader.

Hur håller man mynta fräsch?

Örter i kruka Ska helst stå i vatten då örten fortsätter dricka efter skörd, kan dricka upp till ett glas vatten om dagen. Det är viktigt att vattna på samma sätt som på odlingen, dvs. underifrån.

Kan man frysa in myntablad?

Mynta växer bokstavligen som ogräs och sprider sig hejvilt om man inte håller koll. Ett tips är därför att odla den i kruka, så har du färsk och fin mynta hela sommaren. Bladen går även utmärkt att frysa in för användning senare på hösten eller vintern.

Kan man frysa in citrongräs?

Galanga, citrongräs, krachai och ingefära kan frysas skivad. Använd grönsaken innan den tinat. Koriander och spring onion hackas och fryses in.

Vad kan man ta istället för citrongräs?

Om man inte har tillgång till färskt citrongräs, kan man ersätta detta med torkade stjälkar (som tas ur maträtten innan den serveras), eller citrongräs i pulverform. Även tunt skalade citronskal kan användas.

Share this post