Populära

Hur gor man passerade tomater?

Hur gör man passerade tomater?

Genom att ånga tomatsaften under vakuum, får vi fram ett koncentrat. Vi använder stålkärl som håller 65 grader, för att på bästa sätt ta tillvara tomatens genuina smak och arom. Därefter pastöriserar vi de passerade tomaterna. När de passerade tomaterna har värmts till cirka 92 grader är de klara att paketeras.

Vad göra med mjuka tomater?

Man kan äta skrynkliga tomater En skrynklig tomat är fortfarande en god tomat. Den passar perfekt i till exempel en tomatsoppa. Så även om det yttre på tomaten har vissnat så betyder det inte att smaken har försvunnit.

Vad har man Tomatpure till?

Tomatpuré används främst till varma såser och grytor som smak- och färgsättare. Önskas en mildare smak på purén fräser man den lätt i lite matolja. Alternativ: Krossade tomater eller kryddigare ketchup.

Hur produceras krossade tomater?

HUR TILLVERKAS PRODUKTEN?

  • Tomaterna hackas i rumstemperatur med vår egen patenterade teknik.
  • Sedan värms de och läggs på burk. Efter det genomgår burkarna en timslång pastörisering i 90° C.
  • Vi använder 5 kg tomater för att tillverka 1 kg hackade tomater.

Vad menas med passerade tomater?

Passerade tomater är en helt rinnande tomatsås utan några synliga tomatbitar i till skillnad från krossade tomater ju är. Passerade tomater kan användas till köttfärssås, tomatsoppa, på pizza m.m.

När ska man plocka av tomaterna?

På många håll i Sverige kan man låta dem sitta ända fram till oktober, ja till och med in i november. Det viktigaste är att ta in de flesta tomater innan den första rejäla frostnatten kommer, men en eller ett par frostnätter klarar våra tomater uppe på taket.

Varför ska man steka Tomatpure?

Men om man först steker den lite på medelvärme i en stekpanna får man fram en helt annan smakpalett. Den blir sötare då sockret i purén karamelliseras och den smakar om möjligt så oerhört mycket mer tomat.

Är krossade tomater kokta?

Därför hittar man ofta många kilo fina tomater och då är det dags för krossade tomater-kok. Varför det heter ”krossade tomater” på svenska vet jag inte. Det engelska ”chopped tomatos” är ju en vettigare etikett när de egentligen bara består av hackade och kokta tomater.

Vad är skillnaden på krossade och passerade tomater?

Share this post