Rekommendationer

Varfor Oljerengoring?

Varför Oljerengöring?

Oljerengöring är ett viktigt första steg då oljebaserade orenheter orsakar tilltäppta porer och blemmor. Den vattenbaserade rengöringen kommer sedan att avlägsna vattenbaserade orenheter som svett och döda hudceller, vilket gör det lättare för din hud att absorbera efterföljande serum och fuktcremer mer effektivt.

Hur får man bort olja från hud?

Diskmedel får bort det mesta, tvätta 2 gånger med diskmedel och nagelborste så är du ren.

Hur man rengör ansiktet med olja?

Vi summerar i dessa enkla steg

  1. Massera in olja i ansiktet.
  2. Torka av med tvättsvamp + hett vatten.
  3. Fukta med ansiktsvatten/vatten.
  4. Smörj in med några droppar olja.
  5. Njut av din rena, återfuktade hud.

Hur får man rent ansikte?

Börja med din rengöringsprodukt (mjölk, gel eller mousse) och skölj med ljummet vatten. Fortsätt med ett ansiktsvatten som återfuktar och balanserar huden. Då får du också bort de sista makeupresterna. Fukta en bomullsrondell med ansiktsvatten och svep över hela ansiktet.

Varför Dubbelrengöring?

Fördelarna med dubbelrengöring är många! Men det främsta är att du enklare får bort makeup och fett, vilket gör att du har en mer ren hud att applicera dina efterföljande produkter på. Som bekant löser ju fett upp fett! En hud med rester av fett på har inte samma bra förutsättningar att ta åt sig av annan hudvård.

Vad händer om man får olja på händerna?

Att få lite olja på handen har mindre betydelse om man torkar bort oljan. Men om man slarvar(är ekonomisk = dumsnål) och använder samma handskar dagligen, trots att de är indränkta med olja så är det på sikt ohälsosamt.

Kan man ta bort olja?

Använd varmt vatten och Neutral. Täck fläcken med flytande diskmedel och gnid försiktigt in produkten i fläcken med en gammal tandborste med roterande rörelser. Glöm inte att först testa produkten på ett litet område som inte syns. Skölj med varmt vatten efteråt.

Är det bra med olja i ansiktet?

Ansiktsoljan kan även användas som skydd mot kallt och ruggigt vinterväder. Då applicerar du flera droppar olja på ansiktet innan du går ut. Ansiktsolja kan även användas för rengöring, och bra är exempelvis kokosolja, jojobaolja eller mandelolja.

Kan man tvätta ansiktet med olivolja?

Några av huvudämnena i olivolja är den essentiella fettsyran Omega 9 och Vitamin E tillsammans ger de fuktighetsbevarande egenskap. Dessutom är olivoljan perfekt för att rengöra ansiktet då den effektivt löser både smuts och fett som samlats på huden.

Är det bra att tvätta ansiktet varje dag?

Du ska inte tvätta ansiktet mer än två gånger per dag. Om du tvättar mer kommer din hud bli irriterad och kan leda till att din hud överproducerar olja. I fall du inte haft smink eller någon kräm på huden så kan det vara bra och strunta i tvålen och bara tvätta med vatten. Din hud behöver en paus från produkter ibland.

Share this post