Allmänning

Var hittar jag Autentiseringsappen?

Var hittar jag Autentiseringsappen?

Bläddra ned och tryck på Inställningar och sedan på Säkerhet och inloggning. Bläddra ned och tryck på Använd tvåfaktorsautentisering. Tryck på Autentiseringsapp och sedan på Lägg till en ny app.

Hur loggar jag in på Authenticator?

Konfigurera Google Authenticator

  1. Öppna Google-kontot på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp i navigeringspanelen.
  3. Tryck på Tvåstegsverifiering under Logga in på Google.
  4. I avsnittet Lägg till fler andra steg för att verifiera din identitet trycker du på Konfigurera under Authenticator-appen.

Kan inte logga in på Authenticator?

Det kan bero på att tiden i Google Authenticator-appen inte synkroniseras korrekt. På nästa skärm visas en bekräftelse om att tiden i appen har synkroniserats. Du bör kunna logga in. Synkroniseringen påverkar bara tidsinställningen internt i Google Authenticator-appen.

Kan inte få verifieringskod?

Om du inte har en betrodd enhet till hands kan du få verifieringskoden skickad till ditt betrodda telefonnummer via sms eller ett telefonsamtal.

  • Klicka på Fick ingen verifieringskod på inloggningsskärmen.
  • Välj att få koden skickad till ditt betrodda telefonnummer.

Hur får man Verifieringskod Apple ID?

Du kan kanske även skapa ett nytt konto med ett telefonnummer på vissa Android-enheter, smart-tv:ar och strömningsenheter beroende på vilken operatör du har. Du behöver bara välja Skapa ditt Apple-ID från inloggningsskärmen för Apple-ID och följa anvisningarna för att skapa ditt nya konto.

Får ingen verifieringskod Instagram?

Välj antingen din e-postadress eller ditt telefonnummer och tryck sedan på Skicka säkerhetskod. Om du inte har fått en säkerhetskod trycker du på Jag kan inte komma åt e-postadressen eller telefonnumret under Skicka säkerhetskod och följer sedan anvisningarna på skärmen.

Hur autentiserar man på Microsoft tjänster?

Appen Microsoft Authenticator är tillgänglig för Android och iOS. Om du behöver bättre skydd kan du kräva ett lösenord tillsammans med ett fingeravtryck, ansiktsigenkänning eller en PIN-kod. Detta kallas tvåstegsverifiering.

Hur lägger man till ett konto i Authenticator?

Öppna Microsoft Authenticator, välj Lägg till konto från ikonen Anpassa och kontrollera i det övre högra hörnet, välj Annat konto (Google, Facebook osv.) och välj sedan ELLER ANGE KOD MANUELLT. Ange ett kontonamn (till exempel Google) och skriv nyckeln Hemligt i steg 1 och välj sedan Slutför.

Hur tar man bort tvåstegsverifiering?

Inaktivera tvåstegsverifiering

  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android Google. Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
  3. Tryck på Tvåstegsverifiering under Logga in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Tryck på Inaktivera.
  5. Bekräfta genom att trycka på Inaktivera.

Hur fungerar tvåstegsverifiering?

Verifiera din identitet med ett andra steg Efter att du har aktiverat tvåstegsverifiering måste du slutföra ett andra steg för att verifiera din identitet när du loggar in. Google begär att du slutför ett specifikt andra steg i syfte att skydda kontot.

Hur autentiserar man?

Google har olika typer av tvåfaktorsautentisering. Utöver traditionella lösenord kan användare ange en engångskod som de får via sms eller röstsamtal eller som de genererar med appen Google Authenticator, som körs på Android och på Apples mobila operativsystem iOS.

Vad är Reservkod?

Om du blir av med telefonen eller på annat sätt inte kan få koder via sms, samtal eller Google Authenticator kan du logga in med reservkoder. Obs! När du har använt en reservkod till att logga in blir koden inaktiv. Du kan när som helst skaffa en ny uppsättning med tio reservkoder.

Share this post