Rekommendationer

Vad innehaller Srirachasas?

Vad innehåller Srirachasås?

Sriracha är en stark chilisås, gjord på chilifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt. Den är uppkallad efter kuststaden Si Racha i Thailand. En av de mest kända sorterna tillverkas av Huy Fong Foods, ett amerikanskt företag, och har en bild av en tupp på framsidan och en grön kork.

Vad kan man använda istället för Srirachasås?

Sambal oelek är händerna som är den bästa ersättaren för den tjocka srirachasås som är fullpackad med värme. Det är väldigt populärt i stora livsmedelsbutiker och det packar en liknande stans i värmeavdelningen. Det är tillverkat av mycket enklare ingredienser än sriracha själv.

Är sriracha starkt?

Sriracha den hetaste chilisåsen. Het i dubbel bemärkelse är Sriracha. En riktigt stark chilisås eller kanske en ketchup för vuxna. Srirachasåsen blev plötsligt den hetaste såsen på maten.

Är sriracha olagligt i Sverige?

Länsstyrelsen Skåne har fattat sitt beslut. Nu försvinner Huy Fung Foods srirachasås från de svenska butikshyllorna.

Varför förbjuds sriracha?

Populär srirachasås kan förbjudas Kom igen nu 2020! Den populära srirachasåsen från märket Huy Fong Foods kan försvinna från svenska butikshyllor. Detta eftersom den innehåller tillsatsämnet E 222 (natriumvätesulfit) vilket är ett otillåtet konserveringsmedel enligt EU:s regelverk.

Var kan jag köpa Srirachasås?

Sriracha Chilisås 482g Risberg Import | Handla online från din lokala ICA-butik.

Varför är sriracha olaglig?

Anledningen är att såsen innehåller det konserverande tillsatsämnet E 222, som enligt EU:s regelverk är otillåtet i såser – men samtidigt förekommer i bland annat vin och potatismos. Miljöförvaltningen i Malmö har stoppat CT Food, Sveriges enda importör av produkten, från att sälja den från och med den 1 december.

Varför är sriracha olagligt i Sverige?

Anledningen till att chilisåsen inte ska säljas är att den innehåller ämnet natriumvätesulfit (E 222), som är ett konserveringsmedel, men också en allergen. Ämnet är inte tillåtet att använda i just såser enligt EU:s förordning om livsmedelstillsatser (1333/2008).

Varför är sriracha förbjudet i Sverige?

Den populära srirachasåsen från märket Huy Fong Foods kan försvinna från svenska butikshyllor. Detta eftersom den innehåller tillsatsämnet E 222 (natriumvätesulfit) vilket är ett otillåtet konserveringsmedel enligt EU:s regelverk.

Finns sriracha på ICA?

Chilisås Sriracha hot 450ml Fairtrade ICA | Handla online från din lokala ICA-butik.

Varför förbjuds Srirachan?

Varför är Srirachan olaglig?

Anledningen till beslutet är att såsen innehåller det otillåtna tillsatsämnet E 222 (natriumvätesulfit), enligt EU:s regelverk.

Share this post