Rekommendationer

Far inte upp shaker?

Får inte upp shaker?

I så fall lossnar det om du lyckas få in luft med hjälp av en kniv under kanten av locket, försiktigt så att du inte har sönder bara… Spola shakern i iskallt vatten. borde intye vara vakum eftersom det översta lilla locket är borta, så det är fri luftinströmmning..

Hur får man upp en shaker?

PS: Locket till en stålshaker kan ofta fastna, varvid våld sällan hjälper. Knacka lätt på locket och vicka med lätt hand av densamma.

Vilken shaker ska man ha?

För att en shaker ska vara enkel att använda, ge ett bra grepp och även kunna vara lätt att rengöra har tillverkningsmaterialet stor betydelse. Rostfritt stål är det allra vanligaste materialet för shakers, då materialet är robust och även kan rengöras i diskmaskin.

Vart kan man köpa en shaker?

Det finns olika varianter av shakers, vi på Cervera har shakers med lock, bostonshakers, shakers i svart, guld, rostfritt, glas, koppar och konstläder. Med andra ord lär du hitta den shaker som du söker.

Hur använda Drinksil?

Drinksil som används tillsammans med cocktailshaker eller rörglas när man vill hälla upp drinken i glasen utan att få med is och andra fastare ingredienser. Tänk på att inte skaka eller röra drinken för länge då Isen ska kyla drinken när den skakas, inte späda ut drinken så att den blir vattnig i glaset.

Vad kan man använda om man inte har en shaker?

Väljer du att arbeta med en shaker bestående av glasdelar, tänk på att behandla dem varsamt då de ofta lätt kan spricka. Vill du inte köpa en speciell barshaker går det bra att använda sig av en urdiskad syltburk med tillhörande lock.

Hur många drinkar i en shaker?

Tack vare att den ena delen är av glas så kan bartendern se hela blandningsprocessen. Dessutom kan man med fördel blanda upp till tre drinkar samtidigt, eftersom shakern rymmer så mycket innehåll. För att få bort bland annat oönskad is och fruktkött måste man sila innehållet innan det hälls i cocktailglaset.

Varför shaker?

En shaker används för att blanda ingredienserna till drinken. En på barer ofta förekommande variant är bostonshakern (bilden) som består av en glas- och en metalldel. Bästa shakern för nybörjaren är troligen en tredelad shaker i metall med inbyggd sil.

Hur mycket is till drinkar?

1st säck med 3 kg is räcker till ca 15 drinkar. (Det kan självklart variera beroende på vilka glas man använder sig av).

Share this post