Ny

Hur vet man om man ar allergisk mot honungsmelon?

Hur vet man om man är allergisk mot honungsmelon?

Korsallergi innebär att kroppen reagerar på liknande ämnen från olika källor. Pollenallergiker är till exempel ofta känsliga mot mat som innehåller snarlika proteiner. Typiska symptom är klåda i läpparna, munnen och halsen. Du kan även få magproblem, rinnande näsa och ögon eller hudutslag.

Varför kliar det i munnen?

Klåda och svullnad i mun och svalg drabbar framförallt de som är allergiska mot pollen och vissa livsmedel. Personer med pollenallergi eller andra luftvägsallergier kan också drabbas av heshet. Det beror på att slemhinnan i stämbanden blir irriterad.

Hur vet man att man är allergisk?

Testet kallas också för epikutantest och görs oftast på vuxna. Då läggs en liten mängd av det ämne som misstänks framkalla allergi på huden och täcks med tejp. Om du får en rodnad på huden kan det tyda på att du är allergisk mot ämnet. Du har lapptestet på huden under två dygn.

Finns det pollen i Italien?

Spanien, Italien och Grekland är helt fria från björkpollen så här års. Men björkallergiker kan också reagera på pollen från plataner, så se upp för dem också! De har blommat över nu runt nästan hela Medelhavet men det kan fortfarande finnas pollen bland annat på Sardinien, runt Istanbul, London och i norra Frankrike.

Varför kliar det i svalget?

Om kliande i halsen Klåda och svullnad i mun och svalg drabbar framförallt dem som är allergiska mot pollen och vissa livsmedel. De flesta blir irriterade i halsen någon gång om året. Barn som går på förskola kan få ont i halsen många gånger per år. När du får en infektion beror det på bakterier eller virus.

Varför kliar det i tandköttet?

Symptomen kan till en början vara väldigt diffusa och yttra sig i form av en svullnad eller en kliande känsla. Vid en mildare tandköttsinflammation kan tandköttet göra ont men också börja blöda när du borstar tänderna eller använder tandtråd.

Share this post