Trendig

Hur diskar man ett rivjarn?

Hur diskar man ett rivjärn?

Att rengöra rivjärnet med hjälp av en citron är ett smart och enkelt trick. Dela en citron på mitten eller klyfta den och riv av den på rivjärnet med fruktköttet närmast stålet. Syran i citronen kommer att lösa upp allt fett och smuts på rivjärnet.

Vem uppfann rivjärnet?

Rivjärn Vikbart OXO Good Grips Det första kända riktiga rivjärnet uppfann man i Frankrike 1540 och använde i första hand till att riva ost. Ett rivjärn är en nödvändighet om du skall tillaga raggmunk och fläsk – en maträtt som är svårslagen!

Vilket Zestjärn är bäst?

Från samma tillverkare kommer zestjärnet Classic zester premium som blir utsedd till bästa zestjärn, modellen är rakbladsskarp och med ett soft grip handtag. Cuisipro Rivjärn 2-i-1 deluxe kom på en tredjeplats med motiveringen Bästa hybridjärnet.

Vilket rivjärn är bäst?

Bästa Rivjärnet

  • Bäst i test: Microplane Elite Rivjärn.
  • Bästa zestjärnet: Microplane Classic Zester Premium.
  • Bästa hybridjärnet: Cuisipro Rivjärn 2-i-1 Deluxe.
  • Bästa presenten: Rivsalt med rivjärn och hållare.

Hur diskar man en stekpanna av gjutjärn?

Då en stekpanna i gjutjärn steks in med matolja, vilket bildar ett skyddande lager, är det väldigt viktigt att du endast rengör den med varmt vatten och diskborste – inget diskmedel.

Hur diskar man en aluminium stekpanna?

Rengör stekpannan in- och utvändigt med varmt vatten och diskmedel efter varje användning. Du kan också diska den obelagda stekpannan i maskin – det tar den inte skada av. Om något har bränt fast i stekpannan kan du enkelt rengöra den med en stålull eller grövre disksvamp.

Vad innebär riva grovt?

OXO Rivjärn grovt Med detta rivjärn från OXO kan du riva ingredienser grovt. Det passar utmärkt till potatis, morot, kål och mycket mer, och sköter arbetet med bravur. Rivjärnet har ett ergonomiskt och stadigt grepp som är bakåtböjt för att maximera rivytan.

Vad är Ciseleringsjärn?

Ciseleringsjärn används för att finstrimla fruktskal. Zestjärn (cestjärn, Fra. zeste = skal) är i barsammanhang ett knivverktyg med en utbuktande vinkel mitt på bladet, med vilket man kan ciselera långsmala dekorativa remsor ur t.

Hur används zestjärn?

Zestjärn, eller citronskrapa, citrusjärn, från OXO med 2 funktioner i ett. De vassa hålen i det rostfria huvudet låter dig enkelt riva zest från citrusfrukter till matlagning, bakning och drinkblandning medan kanalkniven gör det enkelt att dekorera med långa strimlor av skal.

Hur används Zestjärn?

Hur river man ost?

Hur river jag ost på bästa sätt? Om du vill riva halvhård ost är det bäst att först lägga den en stund i frysen: Redan efter 30 minuter har osten en konsistens som är mycket bättre att arbeta med.

Share this post