Rekommendationer

Hur gor man Kandisocker?

Hur gör man Kandisocker?

Kandisocker eller bröstsocker är det svenska namnet. Förbered en mindre plåt och folie som smöras/oljas. Blanda socker, vatten och sirap i en kastrull, öka värmen successivt så att det inte kokar över. Låt blandningen koka tills den uppnår 148 grader, ta bort från plattan, blanda ner smaksättning och färg.

Var köper man Kandisocker?

Hos Kryddlandet kan du köpa Kandisocker till bra pris och med snabb leverans!

När tillsätta Kandisocker?

Gör som bryggerierna och tillsätt kandisocker till din öl. Du kan använda den i allt från dubbel, trippel, belgisk brown ale och inte minst julöl, naturligtvis. Man kan alltså tillsätta den till de flesta ölsorter. När socker tillsätts öl, läggs den typiskt till 10-15 min innan du är klar med humlekokningen.

Hur gör man Sockerklubbor?

Kandisocker klubbor

  1. Först hettar du upp vattnet så det nästan kokar.
  2. Häll i sockret och rör så länge tills allt socker har löst upp sig och det har bildats en tjock sirap.
  3. Fyll sirapen i en glasburk.
  4. Doppa dina pinnar i sockermassan och rulla sedan den blöta delen i socker.
  5. Låt sockerlösningen svalna några minuter.

Vad är Kristallsocker?

Florsocker (pudersocker) är finmalt vitt socker där kristallerna krossats. Skall inte förväxlas med extra finkornigt kristallsocker som i vissa länder kallas pudersocker, till exempel i Frankrike (sucre poudre).

När tillsätter man Spraymalt?

Spraymalt (Dried Malt Extract/DME) är ett pulver som gjorts av redan mäskad och lakad vört. Se det som frystorkat kaffe, blanda med vatten och du har lakat klart helt enkelt. Spraymalt används med fördel till förkultur eller för att justera sockerhalten i koket.

Hur mycket Spraymalt?

1 kg maltextrakt per 6 liter vatten +60 enheter, ger ca 6 % volymprocent. Använd spraymalt även till dina färdiga ölsatser istället för socker! Det ger ett betydligt fylligare och godare öl.

När kristalliseras socker?

Kristallisering av socker kan ske naturligt. När honung förvarats en längre tid bildar glukosen kristaller, honungen blir grynig. Vid framställning av socker bildas ”kristallsocker”. Vanligt strö- och bitsocker är kristalliserat socker.

Hur man gör Sockerkristaller?

Vi började med att koka upp 2 delar socker och en del vatten och hälla det i glasburkar. Sedan doppade vi grillspett i sockerblandning och strösslade på strösocker på den våta änden för att kristallerna lättare ska kunna börja växa.

Hur använder man Spraymalt?

Använd spraymalt även till dina färdiga ölsatser istället för socker! Det ger ett betydligt fylligare och godare öl. Dosering: använd samma mängd spraymalt istället för socker som instruktionen anger i din ölsats, man kan även testa att byta ut en viss del av sockret till spraymalt efter tycke och smak.

Share this post