Allmänning

Finns det laktos i havremjolk?

Finns det laktos i havremjölk?

Havredryck eller havremjölk är en dryck som huvudsakligen består av mald havre uppblandad med vatten. Havredryck liknar välling baserad på vatten. Dess vithet gör att den också kallas havremjölk fast den är helt fri från mjölk och laktos, och den används som mjölkersättning åt mjölkallergiker och veganer.

Är oatlys havre svensk?

All havre till produktionen kommer från Sverige, med undantag för Oatly i USA, där havret köps från Kanada. – Norden har väldigt gynnsamma förhållanden för odling av havre så den svenska havren är av högsta kvalitet.

Kan man dricka havremjölk om man är glutenintolerant?

Havremjölk är inte glutenfritt, innehåller ca 100 ppm gluten och gränsen för att få kallas glutenfritt idag är 20 ppm. Det finns specialtillverkad havremjölk från GoGreen som är tillverkad av sk glutenfri havre och den håller 20 ppm. Vanliga Oatly och Solhavre klarar inte den gränsen.

Kan Havremjölk bli gammal?

Oöppnad förpackning håller i 365 dagar och kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp. Hållbar minst 5 dagar.

Får det kallas havremjölk?

Havremjölk får det alltså inte heta på förpackningar och i reklam. Undantag är väletablerade produkter som jordnötssmör, kakaosmör, kokosmjölk och mandelmjölk. Vi provsmakar havredryck, ärtdryck, cashewdryck, sojadryck, Mylk – en blandning av flera olika råvaror och mandelmjölk (!).

Är Oatly svensk?

Oatly Group AB, tidigare Ceba Foods AB, är ett svenskt livsmedelsföretag med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Landskrona och med rötter från Lunds universitet. Företaget har även delar av sin produktion av kylvaror i Tyskland.

Vilken havremjölk är glutenfri?

Valio Oddlygood® havredryck är god precis som den är. Den har en mjuk havresmak utan tillsatt socker. Havredrycken tillverkas med glutenfri havre, är växtbaserad och passar även veganer.

Kan gluten äta Oatly?

Ingen av våra produkter är producerade från så kallad ren havre och är därför inte glutenfria. Havre är naturligt glutenfritt men kan kontamineras av andra sädesslag från närliggande åkrar, i skördetröskan, under transporten med mera.

Hur länge håller Havremjölk efter utgångsdatum?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 4 °C Max: 20 °C
Total hållbarhet (dagar): 365
Hållbarhet efter öppning: 5
Förvaringsinstruktioner: Oöppnad förpackning kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras som kylvara vid högst +8°C. Öppnad förpackning hållbar minst 5 dagar.

Share this post