Blogga

Vilket kott for kottfars?

Vilket kött för köttfärs?

När det gäller blandfärs så kan man enkelt använda både skinkan, kotletten, sidan och karrén för att göra färsen. Fläskfärs är en fetare färs och många väljer därför att blanda den med viltfärs eller nötfärs till ungefär 50/50 procent.

Vilket kött är godast att mala?

Förutom rött kött kan man också mala fisk, kyckling, kalkon, quorn, soja eller oumph.

Hur produceras nötfärs?

Olika recept fordrar olika metoder för färsen. En del hamburgare ska röras så lite som möjligt för att de ska bli så luftiga som möjligt, andra ska röras tills de blir smetiga och håller ihop utan bindemedel. I många färser tillsätter man ströbröd blandat med vatten eller mjölk eller kokt potatis, mjöl eller havregryn.

Vad kommer nötfärs från?

Nötkött är kött från nötkreatur. Nötkött äts bland annat som oxfilé, eller mals till nötfärs och används i biffar eller hamburgare. Nötkreatur delas in i mjölkraser och köttraser. Idag svarar de speciella köttraserna för cirka 35% av den totala nötköttsproduktionen.

Hur mala köttfärs?

Så här maler du din färs:

  1. FRYS ALLT! Stoppa allt som går i frysen.
  2. Välj KÖTT. Vad man väljer för delar är helt upp till dig, och beror mycket på vad du skall göra med färsen.
  3. KONSISTENS. Jag hade inte förstått att konsistens hade så stor betydelse för smaken innan jag började mala själv.
  4. HYGIEN.
  5. FÄRSK FÄRS.

Vilket kött mala?

Vi äter mest blandfärs och nötfärs. Blandfärs är vanligtvis en blandning på hälften nöt och hälften fläsk. Man kan som sagt mala färs på det mesta, och vi är lite väl insnöade på köttfärs och borde istället äta mer varierat. Det är gott, vi mår bra av variation och dessa är mycket mer klimatsmarta alternativ.

Kan man göra köttfärs av fransyska?

En annan bit som ofta har ett fördelaktigt pris är fransyskan. Den är perfekt att mala både till köttfärs som man tänker göra köttbullar eller köttfärssås av och till råbiff.

Share this post