Rekommendationer

Finns i Skane anis?

Finns i Skåne anis?

Skåne Akvavit[redigera | redigera wikitext] Skåne Akvavit är kryddad med kummin, anis och fänkål. Vin & Sprit såldes till Pernod för att minska det svenska monopolet. Skåne Akvavit såldes vidare till Altia som ägs av den finska staten.

Vad har man stjärnanis till?

Stjärnanis används flitigt i det asiatiska köket. Andra användningsområden är bakverk, fruktkompotter, desserter, marinader och fiskgrytor. Stjärnanis är även vackert att dekorera med.

Är anis nyttigt?

Milt & hälsosamt te, matsmältningsbefrämjande & motverkar gasbildning. Inom örtmedicinen används anisfrö vid hosta, bronkit, astma, aptitlöshet och lindrig mag-tarmkatarr. Anis (Pimpinella anisum L.) Vild anis växer i länderna kring Ö.

Vad är Anisfrö?

Anis (Pimpinella anisum) Vanligtvis i Sverige kallar vi detta anisfrö . Anis är söt i smaken, väldigt aromatisk och har en utpräglad smak av lakrits. Man använder anis bland annat som krydda i bröd, likörer och många olika spritdrycker, men även i maträtter och sötsaker.

Vad är anis för krydda?

Anis är släkt med dill, kummin och fänkål. Det är en ettårig, flockblommig växt som blir en halv meter hög och som går utmärkt att odla i en kryddträdgård. Anis har en söt och aromatisk smak med toner av lakrits. Kryddan används främst i bakverk, godis och drycker.

Var i Skåne görs akvavit?

Efter att Vin & Sprit lade ner sin tillverkning på Reimersholme i Stockholm flyttades all produktion till Åhus, och där har vi använt rostfria pannor. Nu väljer vi istället att återgå till traditionella metoder.

Vart växer anis?

Ettårig, värmeälskande växt vars torkade frön är goda i bakning och matlagning. Även blad och blommor är ätliga. Trivs på varm, skyddad plats i väldränerad, lätt, kalkrik jord.

Är anis farligt?

Vad det gäller att dricka aniste och dekokt på anis när man ammar så rekommenderar vi det inte. Inte heller att ge dekokt på anis eller kummin till spädbarn. Anis innehåller (liksom fänkål) ämnet estragol (metylchavikol) som är genotoxiskt.

Vad är Anisfrö bra för?

Anis – för hosta och luftvägsbesvär Drick te på anis när du känner av magen eller om du har hosta eller luftvägsbesvär. Inom örtmedicinen används anisfrö också vid astma, aptitlöshet och lindrig magkatarr. Häll en kopp kokande vatten över en tesked frö och låt stå och dra i 20 minuter.

Share this post