Allmänning

Vad ar mousse?

Vad är mousse?

Ordet mousse kommer från franskan som betyder ”skum”. Den vanligaste varianten på mousse är antagligen chokladmousse.

Varför skär sig vit chokladmousse?

Grädden skall vispas mjukt så att det precis bildas toppar på den. För hårt vispad grädde gör att moussen får en väldigt tråkig och grynig konsistens. Hellre för lös än för hård, då kan du alltid vispa upp den efteråt när du har hällt i all choklad och den har stelnat i kylen.

Vad är mousse bra för?

Hårmousse ger ditt hår stadga samtidigt som det behåller sin följsamhet. Du som har lockigt hår kan använda moussen för att tämja, definiera och hålla lockarna på plats, och samtidigt kapsla in fukt. Här kan du hitta flera olika varianter av hårmousse som bland annat kan ge håret volym, värmeskydd och glans.

Hur uttalar man chokladmousse?

Vad betyder och hur uttalas mousse Mousse uttalas mousse [mos´] och är ett substantiv -n [-en] -r [-er]. Mousse betyder: finmald färs blandad med vispgrädde. efterrätt av gräddskum el.

När ska man ta hårmousse?

För att få den där riktigt bra volymen på håret så får man bäst resultat om man lägger i produkten i nytvättat handdukstorkat hår. Applicera lagom mängd som en golfboll i din hand av XL Concept Hair Mousse och applicera in i hela håret från botten ut till topparna.

Hur använder jag hårmousse?

Applicera moussen vått hår hår som är 60-70% torrt, massera in hårbotten samt längderna. Kamma igenom håret med en bred kam och sedan föna håret upp och ner – använd gärna en rundborste för maximal volym och fyllighet.

Hur uttalas mousse?

Vad betyder och hur uttalas mousse Mousse uttalas mousse [mos´] och är ett substantiv -n [-en] -r [-er]. Mousse betyder: finmald färs blandad med vispgrädde.

Vem uppfann stuvade makaroner?

Makaronerna kom till Sverige på 1600-talet via det franska hovet. Det äldsta svenska pastareceptet är från Cajsa Wargs kokbok Hjelpreda i hushållningen för ung fruentimber från 1755. Makaronerna skulle enligt henne kokas i smaksatt vatten, köttsoppa, för att sedan stuvas med riven ost och muskot.

När började man äta spagetti i Sverige?

När pastan kom till Sverige Det äldsta svenska pastareceptet är från Cajsa Wargs kokbok Hjelpreda i hushållningen för ung fruentimber från 1755. Makaronerna skulle enligt henne kokas i smaksatt vatten, köttsoppa, för att sedan stuvas med riven ost och muskot.

Share this post