Trendig

Varfor har man Innebandyglasogon?

Varför har man Innebandyglasögon?

– Medicinska skäl (synfel som korrigeras med glasögon). Detta innebär att samtliga spelare i klasserna grön, blå och röd eller motsvarande, ska bära skyddsglasögon vid match. Detta gäller oavsett spelarens födelseår.

Varför har man skyddsglasögon?

Du kan minska risken för att få ögonskador genom att använda ögonskydd som är anpassade för den miljö du vistas i: Vid arbete där det finns risk för kringflygande föremål, till exempel om du borrar, hamrar, slipar eller kapar, är det viktigt att du bär skyddsglasögon.

Varför är Skytteglasögon gula?

Robusta glas i polykarbonat ger ökad slagtålighet. Linserna är gultonade för att förbättra kontrasterna vid dåliga ljusförhållanden.

När får man sluta använda glasögon i innebandy?

Spelare som deltar i tävling avsedd för åldersklass* röd, 16 år eller yngre, ska bära godkända skyddsglasögon. Spelare med särskilda skäl omfattas av en generell dispens från detta krav. Särskilda skäl anses som: – Medicinska skäl (synfel som korrigeras med glasögon).

När får man sluta med Innebandyglasögon?

Det finns numera, säsongen 2015/2016, en regel som säger att du måste ha glasögon för att få spela innebandy om du är under 16 år eller har b-licens. Sedan tidigare har många föreningar och lag själva haft som krav att glasögon ska användas av barn. Oavsett är det en bra idé att skydda sina ögon.

Hur fungerar skyddsglasögon?

Så fungerar automatiska svetsglas: Före svetsning: Med visiret i nedfällt läge har svetsaren klar sikt genom svetsglaset. Båda händerna är fria och elektroden kan placeras i exakt rätt läge. Under svetsning: Inom 0,1 millisekunder från det att svetsbågen tänds mörknar svetsglaset.

Vad skyddar skyddshjälmar och skyddsskor mot?

De ska skydda mot fallande föremål, strålningsvärme, klämskador och elektrisk spänning. Även cykelhjälmar, ridhjälmar och skyddshjälmar vid olika sportaktiviteter används inom arbetslivet.

Share this post