Rekommendationer

Hur lange haller sig tomater i kylen?

Hur länge håller sig tomater i kylen?

Hållbarhet och förvaring: Färska tomater håller sig 1-2 veckor i kylskåp. Tomater på burk håller sig i flera år.

Varför ska man inte ha tomater i kylen?

Tomater ska alltid förvaras i rumstemperatur, lägger du dem i kylen så går all smak och arom förlorad – och den kommer inte igen.

Hur förvara tomat?

Förvara i värme Omogna tomater kan du till och med lägga i fönstret så att de utsätts för direkt sol, ungefär som i ett växthus.

Hur länge kan man förvara tomater?

I rumstemperatur trivs tomaterna som allra bäst och vissa sorter kan faktiskt lagras i flera månader utan att tappa varken konsistens eller smak. Tomater är en av våra absolut mest populära grönsaker att odla på egen hand.

Hur länge kan man ha tomater ute?

På många håll i Sverige kan man låta dem sitta ända fram till oktober, ja till och med in i november. Det viktigaste är att ta in de flesta tomater innan den första rejäla frostnatten kommer, men en eller ett par frostnätter klarar våra tomater uppe på taket.

Hur länge håller tomat i rumstemperatur?

I rumstemperatur trivs tomaterna som allra bäst och vissa sorter kan faktiskt lagras i flera månader utan att tappa varken konsistens eller smak.

Kan man frysa ner tomater?

Har man tur blir tomatskörden väldigt stor och det kan vara svårt att göra åt alla tomater. Visst går det att sylta dem, göra chutney, tomatmarmelad, tomatsoppa och annat gott med tomat i men om man fortfarande har kvar är infrysning ett snabbt och enkelt sätt att ta tillvara tomaterna.

Hur får man tomater att hålla längre?

Grundregeln, om du vill ha tomater som smakar bra, är att låta dem ligga framme i rumstemperatur – då håller de både konsistensen och smaken allra bäst. Vill du att tomaterna ska hålla länge ska du förvara dem svalt och mörkt, men inte i kylskåp. Du kan till exempel lägga tomaterna i en skokartong på en sval plats.

Share this post