Blogga

Nar ska man spruta julskinkan?

När ska man spruta julskinkan?

Framförhållning. Tips är att tänka på när du vill ha skinkan klar så att du timar in tiden du börjar lägga skinkan i saltlag så att den är färdigrimmad lagom till när du ska tillaga och servera den. Räkna minst en vecka innan för en liten skinka och upp till två veckor innan för en stor skinka.

Hur mycket krymper julskinkan?

Tänk på att skinkan krymper och tappar ca 30% i vikt från inköp tills den är färdig att äta.

Hur länge håller en rimmad skinka?

En mogen julskinka håller i kylskåpet i ungefär en vecka. Därför kan det vara bra att ha julskinkan uppäten före nyårsafton, eller senast då använda resten av julskinkresterna. Några populära rätter för skinkresterna är exempelvis ärtsoppa och skinkpaj.

Är julskinka pressad?

Pressad ”skinka” får idag kallas för skinka så länge köttbitarna kommer från grisens bakmuskel, även om ibland så lite som 80 procent råvara har använts och resten är vatten och fosfater för att binda den stora vätskemängden. Kött- och charkföretagens vd Åke Rutegård har drivit frågan i ett år.

Hur länge håller färsk julskinka?

Hur mycket julskinka per person?

Välj rätt storleks julskinka En skinka på 3 kg räcker till 12 personer, 7 kg räcker till ca 30 personer. Ifall det är meningen att skinkan ska ätas i flera omgångar, halvera antalet matgäster. Ett bra mått är att 200 g kött går åt per gäst, men det kan vara bra att ha extra.

Hur länge håller kokt julskinka i frysen?

En stor tillagad skinka kan det vara idé att dela. Låt ena hälften vara i kylen tills den första är uppäten. Alternativet är att förpacka den andra halvan väl och frysa in den. Ca 1 månad är hållbarheten i frysen.

Varför är julskinka rosa?

Nitrit är klassat som konserveringsmedel och används av charkföretag för att ge spänst åt vattenhaltigt korv och rosa färg på julskinka. Nitrit bryts ned till ett slags kväveföreningar kallade nitrosamer, där många är cancerogena.

Hur mycket julskinka äter vi per person?

83 procent av svenskarna äter julskinka,och bland skinkätarna är 8 av 10 överens om att julens allra första skinkmacka är godast. Helst äter man sin skinkmacka på vörtbröd eller knäckebröd och gärna med sötstark grovkornig senap.

Share this post