Allmänning

Hur smakar blomkal?

Hur smakar blomkål?

Smaken är mild och konsistensen knaprig. Den kan användas på många olika sätt både rå och tillagad, finskuren eller i små buketter, i sallader, finhackad som blomkålsris eller skuren i bitar till dip. Den kan också användas som botten i grönsakspizza!

Är blomkål kål?

Beskrivning. Arten kål (Brassica oleracea) är mycket mångformig och någon form av kål odlades av grekerna 600 f Kr. Vitkål, kålrabbi, blomkål, savoykål, rödkål och krusbladig grönkål var alla etablerade på 1600-talet i Sverige. Under 1700-talet kom även broccolin som först blev uppskattad för sina stjälkar.

Är broccoli en kål?

Broccoli är en kål och nära släkt med blomkål. Den växer ute på fälten i ”buketter” på stjälkar med gröna blad. Skörd ska ske strax innan de gröna blomknopparna är på väg att slå ut.

Hur smakar Blomkålsmos?

Moset får bara en lite grönaktigt ton, men det är å andra sidan väldigt klädsamt. Det goda moset passar fint till lite kryddigare korv, lammfärsbiffar, gratinerade grejer och mycket annat. Den milda smaken gör sig fint till det mesta.

Kan man äta okokt blomkål?

Rå blomkål ger flest näringsvinster men om du måste tillaga den så kan lätt ångkokning hjälpa till att behålla näringsämnena. Blomkålen smakar utsökt kokt, ångkokt, brynd eller till och med rå.

Är det nyttigt med blomkål?

Blomkål är inte bara en fröjd för ögat och munnen – den är även väldigt nyttig. Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen. Mest allicin får du i dig om du äter blomkålen rå!

Är väl blomkål en?

Blomkål (Brassica oleracea var. botrytis) är en grönsak och sortgrupp inom arten kål (Brassica oleracea). Den äts vanligtvis kokt, men kan även ätas rå eller inlagd.

Vad finns det i blomkål?

Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen. Mest allicin får du i dig om du äter blomkålen rå!

Är broccolin på två sätt?

Vanligtvis äter man broccolin kokt eller ångkokt, men den kan även ätas rå.

Är broccoli grönsak?

Broccoli är en grön korsblommiga grönsak som till utseendet kan liknas ett litet träd. Till utseendet och inte smaken vill säga. Växten tillhör familjen Brassica oleracea som är samma släkte som till exempel kål, grönkål, blomkål och brysselkål.

Kan man frysa in blomkål?

Ett tips är att skära blomkålen i mindre buketter och frysa in rå (behöver inte kokas innan). Perfekt att ta fram, tina och göra blomkålsmos av. När blomkålen tinat brukar jag krama ur lite vätska innan jag gör micromos då blir moset lite fastare. Så passa på nu när blomkålen är billig att bunkra upp i frysen.

Share this post