Trendig

Vad innehaller kakaomassa?

Vad innehåller kakaomassa?

Vad är kakaomassa? Kakaomassa är finmalda kakaobönor som först rostats och skalats. Kakaomassa innehåller cirka 50 % fett, så kallat kakaosmör. Kakaomassa används i choklad.

Är det mjölkprotein i mjölkfett?

Mjölkfettet som Fazer använder är laktosfritt, men det kan innehålla små mängder mjölkprotein. På samma produktionslinjer tillverkas produkter, som har till exempel mjölk, mjölkpulver eller vasslepulver bland sina ingredienser.

Är det mjölkprotein i Smörarom?

Smörarom innehåller normalt varken laktos eller mjölkprotein trots namnet.

Kan laktosintoleranta äta kokosmjölk?

Laktos kallas även för mjölksocker och är en sockerart som finns i mjölkprodukter. Exempel på mjölkprodukter är: mjölk, filmjölk, yoghurt, crème fraiche, gräddfil, mjölkpulver, margarin och smör. Laktos finns i mjölkprodukter från bland annat kor, åsnor, getter och får. Kokosmjölk innehåller inte laktos.

Vad används kakaomassa till?

Kakaomassa är en ingrediens i choklad och även i chokladrelaterade produkter så som till exempel chokladflingor. Kakaomassa består av finmalda kakaobönor. Kakaobönorna måste i följande ordning jäsas, torkas, rostas och skalas innan de slutligen kan malas till kakaomassa .

Vad innehåller smörfett?

Smörolja görs av smör, och är den olja som finns kvar efter att man tagit bort vatten och andra fettpartiklar. Smörfett är fettet som finns i smör.

Hur mycket mjölkprotein i grädde?

Förekomst

Ingrediens Mjölkproteinförekomst
Grädde Ja/Kanske
Gräddfil Ja 1 – 3 g per 100 g
Gräddpulver Ja/Kanske
Havre/-dryck/”-grädde”/-glass Nej

Är Smörarom vegan?

Det finns det inga undantag från. Gäller det aromer generellt, eller bara smörarom, att det måste framgå om de är gjorda av naturliga ingredienser? – Ja, det gäller alla aromer. Står det inte att de är framställda av naturliga ingredienser är de syntetiskt framställda, säger Christer Karlsson.

Vad är naturlig Smörarom?

Det senaste i produktutvecklandet för att konsumenterna ska slippa arbetet med att hälla i en slatt rapsolja och sedan ta en klick smör i pannan, är Druvans ”Rapsolja med smörsmak”. Till rapsoljan har tillsats ”naturlig” smörarom utvunnen ur mjölkprodukter.

Share this post