Allmänning

Vad ska man tanka pa nar man koper hons?

Vad ska man tänka på när man köper höns?

För att höns ska må bra behöver de kunna gå ut varje dag. Höns älskar att gå fritt och håller sig på oftast på sin gård, men är det mycket rovdjur i omgivningen eller en hårt trafikerad väg nära så är det bra att ha en inhägnad rastgård, därflr är det en god idé att bygga en hönsgård.

Hur tjock ska sittpinnar till höns?

Sittpinnar. Vi har 3st sittpinnar av naturträ som är 1,2m långa och diameter ska vara mellan 5–8 cm. Enligt regler för ekologisk produktion ska varje djur ha minst 18cm sittpinne att sitta på (min 15cm), vilket ger max 6 hönor/pinne i vårt hönshus.

Hur isolerar man ett hönshus?

Isolering och ventilation Om man behöver isolering beror delvis på vilken ras man har, men också var i landet man bor. Vi föredrar att ha isolerade hönshus, eftersom det skyddar mot kyla på vintern och värme på sommaren. Vi har isolerat med 70 mm isolering. Hönshuset har tre ventiler, för att ge god ventilation.

Hur mycket kostar en värphöna?

Vad kostar en höna? En höna kostar från cirka femtio kronor upp till 500 kronor för en rashöna. Du kan komma ner i pris genom att köpa ”uttjänta” hönor från stora äggproducenter. Dessa hönor kan fortfarande lägga ägg och du gör samtidigt en god gärning.

Måste höns gå lösa?

Sedan får man ta sig en titt på trädgården. Hönsen behöver ett hönshus med rovdjurssäker utegård och om de ska gå lösa måste trädgården hägnas in ordentligt, både för att hålla hönsen inne och andra djur ute, till exempel grannens nyfikna hund.

Hur högt ska Sittpinnarna sitta?

Sätt inte sittpinnen för högt upp. När du använder den för första gången, placera den ganska lågt, ungefär 10cm ovanför marken. Hönsen kommer snabbt lära sig att lita på pinnen, och efter ett tag kan du höja den så att den sitter precis ovanför huvudet på hönsen som går på marken.

Hur bygger man ett Värprede?

Reglerna för hur ett hönshus ska utformas

  1. Varje höna bör ha minst 0,2 kvm hönshus.
  2. Det ska finnas fönster så att de får solljus.
  3. Hönorna ska ha tillgång till sittpinnar.
  4. Det ska finnas värpreden och ströbad.

Share this post