Frågor

Vad passar till rott portvin?

Vad passar till rött portvin?

Ruby Port. Passar lika bra att servera som aperitif som till desserten. Hos en Ruby är det önskvärt att förstärka dess ungdomliga fruktighet genom att servera färska frukter och smakrika ostar. Den optimala kombinationen sägs vara getostar som Ticklemore och Crottin de Chavignol samt sötare bakelser som cheesecake.

Vilket vin passar till grytan?

I mustiga grytor som coq au vin och boeuf bourguignon passar kryddiga och mustiga eller fruktiga och smakrika röda viner i fyllig stil. Testa dem även i köttfärssåsen. I Bourgogne används lokala viner till boeuf bourguignon. Vill du använda ett bourgognevin i grytan, välj gärna ett lite fylligare.

Vad ska man äta till portvin?

Portvin är en utmärkt smakförhöjare i soppor och grytor. Vilken dessert passar till portvin? Sötman i portvinet och sältan i olika ostar gifter sig bra. Portvin är också en utmärkt apertif tillsammans med en skål salta nötter.

Vad kallas i Sverige denna typ av portvin den har lagrats en längre tid på ekfat och har smak av bland annat russin pomerans och nötter?

Lex Port Tawny Reserve är ett kvalitetsvin och en premium port. Genom sin längre lagringstid på ekfat har vinet fått en utmärkande och tydlig fatton. Smaken är mjuk och elegant nyanserad med kryddiga inslag och toner av russin, kanel, choklad och nötter.

Vad äter man till vitt portvin?

Visste du att vitt portvin passar utmärkt till gåslever eller stekt fisk? En äldre Vintage Port är perfekt till mögelostar som gorgonzola, roquefort och stilton – men lagrade ostar kan trivas bättre med ett enklare portvin.

Vilket vin ska man ha till Boeuf Bourguignon?

Vinjournalens tips vin till boeuf bourguignon Till skillnad från Bordeaux-viner, som blandar olika druvsorter, finns det nästan uteslutande druvor i Bourgogne och nästan uteslutande Pinot Noir-druvan. Här föreslår vi dock ett populärt ljus Pinot Noir från Pfalz, Tyskland.

Vilket vin passar till Högrevsgryta?

Ett kraftfullt rödvin som faktiskt passar perfekt till en gryta som Bœuf Bourguignon! Till en köttgryta med grädde i såsen skulle vi rekommendera ett fruktigt vin med något högre alkoholhalt då alkohol hackar fett vilket lättar upp intrycket av en gräddig gryta. Portugisiska Mágico är ett utmärkt val.

Share this post