Populära

Vad dricker man till enchiladas?

Vad dricker man till enchiladas?

Till enchiladas, som ju är lite fetare och med mycket smält ost, så passar ett lite kraftigare vitt vin, till exempel en Chardonnay eller Chenin blanc från Sydafrika. Önskar du ett rött vin kan en medelfyllig Grenache eller Tempranillo passa bra.

Vad ska man dricka till nyårsmiddagen?

Till det kan man exempelvis dricka champagne, mousserande eller vitt vin….Dessa passar bra till bland annat följande desserttyper:

  • Chokladdesserter.
  • Parfait av frukt och bär.
  • Gräddiga desserter som panna cotta, glassdesserter och marängsviss.

Vad ska man dricka till Boeuf Bourguignon?

Vinjournalens tips vin till boeuf bourguignon Till skillnad från Bordeaux-viner, som blandar olika druvsorter, finns det nästan uteslutande druvor i Bourgogne och nästan uteslutande Pinot Noir-druvan. Här föreslår vi dock ett populärt ljus Pinot Noir från Pfalz, Tyskland.

Vad dricker man till fajitas?

Då kan det vara klokt att dra ned på de heta inslagen i rätterna och välja ett mjukt rött vin utan alltför mycket strävhet: heta smaker förstärker upplevelsen av strävhet i vin. Föredrar du vitt vin, välj ett med en viss sötma ur smaktypen Druvigt & Blommigt eller Friskt & Fruktigt för att mildra hettan från maten.

Vilken öl passar bäst till tacos?

Svalka dig med en öl till tacon! – En klassisk ljus lager med låg beska är kanske det första du tänker på men testa gärna en veteöl som har en tydligare syra som är supergott till starkt och kryddig mat. Även en Saison som blir friskare i smaken utan för stor beska är ett gott alternativ!

Vad skålar man med på nyår?

Stram och ståtlig champagne med toner av färska valnötter, citrus och mineraler i smaken. Gärna till färska skaldjur. Halvtorr champagne där sötman är fint inlemmad med den fräscha frukten. Fin att skåla i.

Vilken champagne till nyår?

Bästa Champagne & mousserande vin till nyår 2020 – Förenklad lista

  • Oddbird Spumante Alkoholfri; 79 kr.
  • Freixenet Prosecco; 95 kr.
  • Bisol 1542 Crede Brut; 179 kr.
  • El Miracle; 89 kr.
  • Celebrandum Reserva; 97 kr.
  • Privat Brut Nature Reserva 2018; 118 kr.
  • Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut; 135 kr.
  • De Chanceny Rosé; 119 kr.

Vilket vin passar till exotisk planka?

Vinhöjdare till buffén

  • Carrington Vintage Brut, Australien. 7748.
  • Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Italien. 22424.
  • Château Bonnet, Frankrike. 4151.
  • Rocca di Montemassi Sangiovese, Italien. 4586.
  • Casas Patronales Rosé Cabernet Sauvignon Merlot, Chile. 6896.
  • Stoneleigh Pinot Noir Rosé, Nya Zeeland. 6435.

Vad dricker man till smörrebröd?

RÖTT. Alma do Tejo 2016 (3104) Portugal, 69 kronor. Omdöme: Mjukt med lätt kryddiga drag, inslag av mörka bär och viol. Till smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök.

Vad ska man ha på exotisk planka?

EXOTISK PLANKA/EXOTISKT FAT Rostbiff, kassler, grillad fläskfilé, grillad kyckling, 3 sorters ost, 10-12 olika exotiska frukter (beroende på säsong), bröd & smör.

Vad kan man ha på en exotisk planka?

På en exotisk planka ska det ingå kött och frukt. Kallskuret kött och fräscha frukter. Som extra tillbehör kan man ofta välja bröd/baguetter, potatissallad, aioli och smör. tunt skivad vitlöksalami samt pepparsalami.

Hur mycket frukt per person på en exotisk planka?

Vilket vin passar till kallskuret?

Ett rött vin för buffén bör vara mjukt, fruktigt och medelfylligt utan strama tanniner. Vi rekommenderar Mezzacorona Lagrein eller Briccotondo Barbera. För att ett vitt vin ska passa på buffébordet ska det ha en frisk syra. Det bör vara torrt, fräscht, aromatiskt och gärna helt utan ekfatskaraktär.

Vad är gott att dricka till smörgåstårta?

Vin till smörgåstårta Majonnäsen bidrar med syrlighet och en fet konsistens. Vitt vin i smaktypen Friskt & Fruktigt eller Druvigt & Blommigt som har lite sötma och friskhet passar alltså bra även här. Mousserande vin är också ett bra val, där bubblorna lättar upp konsistensen.

Vilket vin passar till räkor?

De klassiska valen av vitt vin till räkor är Chablis och Chenin Blanc. Krispigheten hos de vita vinerna från Nya Zealand passar även de utmärkt till räkor. En oekad modern Bordeaux kan fånga upp smaken i räkorna på bästa sätt den med.

Share this post