Ny

Kan man bli vrakt for rokning?

Kan man bli vräkt för rökning?

Så länge rökningen inte stör grannarna kan man inte förbjuda det. Men om den är så störande att den äventyrar grannarnas hälsa och bostadsmiljö kan man bli av med hyreskontraktet. Ärenden om rökförbud är ovanliga i hyresnämnden.

Kan man förbjuda rökning i lägenhet?

Rökfria bostäder: rökförbudet gäller inte flerbostadshus men frivilliga förbud kan införas. Rökförbudet omfattar inte privata miljöer såsom flerbostadshus. Den som bor i en hyresrätt eller bostadsrätt har därför rätt att röka i sin lägenhet eller på sin balkong.

Vad händer om man röker i lägenhet?

Generellt gäller det att man får röka i en hyreslägenhet, om det ej står uttryckligen i kontraktet att rökning är förbjudet. Hyresgästen har enligt Jordabalken 12 kap 24§ vårdplikt av lägenheten och är skyldig att ersätta all skada som uppkommer genom dennes vållande eller genom vårdslöshet.

Hur får man bort röklukt i en lägenhet?

Få bort röklukt i lägenhet eller hus Om det handlar om tillfällig röklukt i ett enskilt rum så kan du prova att placera en skål med ättika i rummet. Låt skålen stå i rummet i minst ett dygn, gärna längre för att låta ättikan absorbera lukten.

Är det tillåtet att röka på sin balkong?

Är det tillåtet att röka på balkongen Det är inte olagligt att röka på balkongen och det finns ingen lag om rökning på balkong. Generellt sett är det tillåtet att röka både på balkongen och i lägenheten, men man får inte störa sina grannar.

Vad betyder rökfri lägenhet?

Rökfria lägenheter Det innebär att du som bor i lägenheten får röka på balkong och uteplats, men inte inomhus.

Var får man inte röka i Sverige?

Tobakslagen innebär att det är förbjudet att röka utomhus på vissa allmänna platser som uteserveringar och lekplatser. Förbudet gäller även elektroniska cigaretter, så kallade e-cigaretter. Sedan 1994 är det förbjudet att röka på skolgårdar och utomhusområden vid förskolor och fritidshem.

Får bostadsrättsföreningar förbjuda rökning?

Rökning i lägenheter och på balkonger Det är tillåtet att röka i sin egen lägenhet och på sin egen balkong. En bostadsrättsförening kan inte heller med bindande verkan förbjuda rökning genom ordningsregler eller stadgeändring. Rökningen får dock inte störa grannarna och man får inte skräpa ner på gemensamma ytor.

Får man röka på balkongen 2020?

Det är inte olagligt att röka på balkongen och det finns ingen lag om rökning på balkong. Generellt sett är det tillåtet att röka både på balkongen och i lägenheten, men man får inte störa sina grannar.

Share this post