Rekommendationer

Vad star det i Bibeln om karlek?

Vad står det i Bibeln om kärlek?

4 Kärleken är tålmodig, god och hänsynsfull, aldrig misstänksam eller avundsjuk, aldrig skrytsam eller stolt, 5 och aldrig överlägsen, självisk eller fräck. Kärleken kräver inte att få sin egen vilja fram. Den är inte irriterad över andra, inte lättretad och den lägger knappast märke till när andra handlar fel.

Hur ser kristendomen på barn?

Man anser vidare att kristna föräldrar har ett ansvar att vägleda sina barn in i den kristna tron, även om diskursen kring andlig vägledning är något tvetydig. Praktiska tillvägagångssätt för andlig vägledning inom familjen handlar om föredömlighet, kyrkogång, samtal och andliga övningar.

Vad säger kristendomen om äktenskap?

Det heliga äktenskapet När mannen och kvinnan ingår äktenskap – genom den kristna vigselceremonin – lovar de varandra trohet inför prästen och kyrkan (som är Guds förlängda arm) och blir därigenom en del av kyrkan. För att äktenskapet ska vara giltigt krävs att både mannen och kvinnan är döpta.

Hur ser kristna på kärlek?

Kärleken är ett centralt begrepp inom kristen teologi, och många menar att det är den kristna trons centrum, att det är en grundnorm för kristen etik. Kärleksbudet visar sambandet mellan hängivenhet åt Gud och medmänniskan. den kristna kärleken ska förstås.

Vad är Agape?

Agápe (αγάπη) är ett grekiskt ord som betyder kärlek. Agape används i både modern och klassisk grekiska, och förekommer även i Nya Testamentets grundtext i Bibeln. I klassisk grekiska innebär agape att älska människor oförbehållsamt, eller kärlek till eller från Gud.

Hur ser man på Gud i kristendomen?

Kristna tror på en treenig Gud. Med det menas att det bara finns en Gud, men som visar sig i tre olika gestalter eller väsen: Fadern, Sonen och som den heliga Anden.

Vad är guds namn?

Jahve. Jehova. Få namn i världshistorien har varit föremål för så mycken spekulation och så stor vördnad.

Vad är en ritual religion?

Kristendomens riter Dop, konfirmation, nattvard, bröllop och begravning är några av kristendomens heligaste och viktigaste ritualer.

Vad får man inte göra som kristen?

I kristendomen finns inga regler vad man får äta och inte äta. De upphävdes i Nya testamentet. Det finns traditioner som är knutna till högtiderna men några förbud som är knutna till tron finns inte.

Hur ser Gud på oss?

Gud Fader: Den första delen av trosbekännelsen säger att vi tror på Gud som har skapat världen. Även om ingen vet hur Gud ser ut så finns Guds kraft överallt. Gud har en speciell mening med människorna och bryr sig om varje människa. Människorna är de viktigaste i Guds skapelse.

Vad är kärlek religion?

2. Det andra svaret på frågan ”Vad är kärlek?” får vi, återigen, i Gamla testamentet, men också, och ännu mer, hos Platon. Detta är tanken att kärleken innebär längtan efter fulländning, efter det absoluta, efter det högsta goda. För den hebreiska Bibeln är detta högsta goda, så klart, Gud.

Vad är agape och hur skiljer den sig från mänsklig kärlek?

Kristen kärlek förstås ofta som agape vilket är grekiskans ord för Guds sätt att älska. Den beskrivs som ovillkorlig och självutgivande. Inom ramen för kristen kärlek återfinns ofta också philia (broderlig/systerlig och vänskaplig kärlek) samt eros(egenkärlek).

Share this post