Blogga

Hur mycket socker i likor?

Hur mycket socker i likör?

Söt, sötare, likör Ofta innehåller likör runt 200–300 gram socker per liter, men vissa bärlikörer kan ha upp till 600 gram! Som jämförelse innehåller vanlig läsk 80–125 gram. Om det i likörnamnet står ”crème de…” följt av den råvara som används ska likören innehålla minst 250 gram socker per liter.

Är likör?

Likör är en söt alkoholdryck med vanligen 15-40 % alkoholhalt, någon gång högre, och ofta smaksatt genom frukt, bär, örter, kryddor, blommor, frön, rötter, bark, t.o.m. grädde. Ordet likör är lånord från franska liqueur med samma betydelse, och kommer ytterst från latinet liquor som betyder ”vätska”.

Hur tillverkar man likör?

Varva bär och socker i en 2 liters glasburk, med tätt lock, slå sedan spriten över skruva på locket och ställ burken svalt och mörkt. Vänd burken en gång per dag tills allt socker har löst sig, låt den sedan stå i 4-6 månader. Sila likören försiktig genom en sil och sedan ett melittafilter och slå upp i flaskor.

När dricker man likör?

En drink ska vara enkel att göra! Likör passar bra till att blanda i drinkar – de är oftast redan fulla med smak och har mycket sötma, vilket gör att drinken inte behöver så många komponenter för att bli bra. Likörer finns i otaliga smaker vilket gör att de har ett stort användningsområde.

Vad smakar starkvin?

Doft: Aromatisk, bitter, örtig, intensiv, koncentrerad, eldig, fruktig, björnbär, mogna körsbär. Smak: Eldig, bärig, körsbär, björnbär, aningen bitter, kvistig, tjära, bränd, fat, vaniljsötma, koncentrerad med lång eftersmak med viss frisk ton och en efterhängsen bitter ton.

Hur smakar Strega?

Mycket söt, simmig smak med tydlig karaktär av örter, inslag av citrusskal, kryddor och vanilj. Serveras kyld, eller som drinkingrediens. Drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

Share this post