Frågor

Maste man steka blodpudding?

Måste man steka blodpudding?

Blodpudding är tänkt att tillagas, men den räknas inte som en ”rå ” produkt. Blodpuddingen värmebehandlas vid tillverkningen. Du behöver därför inte oroa dig för att det finns toxoplasma eller listeria i blodpuddingen även om den inte är helt genomstekt.

Hur vet man när blodpudding är klar?

Hetta upp en stekpanna och smält rikligt med smör. Lägg i skivorna och sänk till låg värme. Stek i 2 ̶ 4 minuter per sida. Servera med lingon och råriven vitkål.

Hur länge håller stekt blodpudding?

Förvaring

Temperatur (°C): Max: 8 °C
Total hållbarhet (dagar): 60
Förvaringsinstruktioner: Kylvara: Högst +8°C.
Användningsinstruktioner: Öppnad förpackning förvaras högst +8°C 3-5.

Vad smakar blodkorv?

Blodkorv görs av blod från nöt och gris, isterflott, vetemjöl, lök och salt. I Sápmi tillverkas blodkorven av renblod som ska ha en starkare smak än gris och nötblod.

Vad är blodpudding för näringsinnehåll?

Produktinformation: Blodpudding från Gea’s.

  • Innehållsdeklaration:
  • Energi 800 kJ, Energi 200 kcal, Fett 8.5 g, Varav mättat fett 0.6 g, Kolhydrat 22 g, Varav sockerarter 5.7 g, Protein 7.5 g, Motsvarande salt 1.8 g, Järn 16 mg.
  • Varför äter man blodpudding?

    Måltider med blodpudding som serveras tillsammans med lingon (utan tillsatt socker) får direkt en totalt sett högre mängd näringsämnen, med mängder med fördelar på hälsan.

    Hur ofta kan man äta blodpudding?

    Det järn som kroppen enklast tar upp kallas hemjärn och finns rikligt i just blodpudding. Faktiskt får du i dig det dagliga behovet (15 mg för kvinnor i fertil ålder) från en halv portion blodpudding, 75 g. Rekommenderat dagligt intag för övriga vuxna är 9 mg.

    Kan man värma blodpudding?

    Själv får jag nöja mig med köpt pudding, men den tillagas antingen genom att ångkokas eller genom att värmas i vattenbad i mikron. Blodpuddingen skivas i tunna skivor och steks på medelvärme. Till den serveras smulad fetaost, knaperstekt bacon och lingonsylt.

    Vad är blodkorv bra för?

    Eftersom fetthalten är hög bör man inte äta för mycket blodkorv. Men tack vare sin höga järnhalt är blodkorv ett bra alternativ till leverpastej.

    Share this post