Trendig

Hur nyttigt ar vaniljsocker?

Hur nyttigt är vaniljsocker?

Vaniljsocker innehåller som du kanske vet vitt socker, vilket såklart inte alls är nyttigt. Sedan är det en rad andra tillsatser och olika stärkelser. Trots att man inte äter så stora mängder så finns det ingen poäng att fortsätta med vaniljsocker, eftersom vaniljpulver kommer 100% från vaniljstänger.

Vad är äkta vaniljsocker?

Vaniljsocker är finmalet socker som smaksatts med vanilj. I vaniljsocker kommer smaken från äkta vaniljstång, vilket man kan se på de svarta prickarna som är frön från vaniljstänger. Det finns även äkta vaniljsocker utan svarta prickar, där har man låtit vaniljstängerna stå och dra i socker.

Vad är äkta Vaniljpulver?

Vad är vaniljpulver? Vaniljpulver är torkad och sedan pulveriserad vaniljstång. Det ska inte förväxlas med vaniljsocker, eftersom vaniljpulver av hög kvalitet inte innehåller något socker.

Vad är Vaniljpulver bra för?

Även om det inte blir stora mängder känns det rätt onödigt om man kan använda vaniljpulver som består av malda vaniljstänger, ingenting annat. Det ger en rik vaniljsmak, och man behöver inte använda så mycket per gång. Vaniljpulver livar upp vilken smoothie, glass eller bakverk som helst.

Hur mycket socker i vaniljsocker?

Vårt Vaniljsocker innehåller inte ethylvanillin, som är en helt syntestiskt framställd vaniljarom….Näringsvärde per 100 g.

Energi 1625 kJ/388 kcal
Kolhydrat 96 g
– varav sockerarter 92 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Vad är det för skillnad på vaniljsocker och vaniljpulver?

En burk innehåller 10 g vilket räcker till 5 tsk, dock behövs bara en fjärdedel till hälften så stor mängd jämfört med vaniljsocker. Äkta vaniljpulver består av enbart malda vaniljstänger och har en naturlig vaniljsmak till skillnad från vaniljsocker och vanillinsocker.

Share this post