Ny

Varfor skummar olja?

Varför skummar olja?

Att det bildas ett vitaktigt skum i motorn är inte helt ovanligt om motorn körs mycket korta sträckor. I dessa fall hinner inte oljan bli tillräckligt varm för att allt vatten ska förångas. Lyser oljelampan, kontrollera att motorn har olja, oljetryck och om givaren är ok.

Varför en hydraulolja inte får skumma?

Om pumpen inte sitter i oljan på denna så kanske det kan vara läckage vid pumpaxeln, eller att det drar in luft i sugledningen.

Vilket är det lättaste sättet att kontrollera om det är något fel på hydraulsystemet?

Kontrollera oljan – ett mjölkaktigt utseende beror ofta på inblandning av vatten. Montera gärna andningsfilter med torkpatron i systemet, för att förhindra kondens. Högtrycksspola aldrig känsliga delar i ett hydraulsystem.

Hur kontrollerar man hydraulsystemet?

Vid stora hydraulanläggningar, som ofta innehåller hundratals liter hydraulolja, är det vanligt att regelbundet kontrollera oljans och systemets tillstånd med hjälp av oljeanalyser. En oljeanalys kan ge svar på frågor som: Hur är oljans kondition?

Hur kontrollerar du hydraulsystemet truck?

Hissa upp gaffelvagnen till stativets topp. Genom att köra hydraulfunktionerna till sina ändlägen smörjer du de känsliga cylindrarna och minskar risken för läckage. När du hissar gaffelvagnen till stativets topp (topplyft) gör du dessutom en kontroll av att hydraulsystemet innehåller tillräckligt med olja.

Hur kontrollerar man hydraulsystemet truck?

Måste en förarhytt ha två ingångar truck?

Förarhytter med en dörr måste ha två ytterligare utgångar som tjänar som nödutgångar. De tre utgångarna ska sitta i var sin vägg (uttrycket ”vägg” kan även innefatta taket).

Vad ska finnas på Laddningsplatsen?

Till- och frånluftsdon ska vara placerade så att lokalen blir väl genomventilerad. Brännbart material bör inte lagras i närheten av laddningsplatsen. införande av öppen eld eller andra tändkällor ska finnas. Skötselinstruktioner för batteri ska finnas på laddningsplatsen eller fästa på trucken.

Var bär Stödbenstrucken upp sin last?

Stödbenstruck är en annan typ av gaffeltruck som istället för motvikt använder sig av ett stödben för att balansera sin last. De bär sin last innanför stödytan vilket gör att de inte behöver så mycket utrymme. Dessa delas vidare upp utifrån vad de används till, lagra, stapla, transporter och orderplocka.

Hur räknar man ut Tyngdpunktsavstånd?

Tyngdpunktsavståndet är den sträcka räknat från gaffelhälen ( där gaffeln börjar vid gaffelvagnen) och utåt på gaffeln. Vanliga tyngdpunktsavstånd är 500 och 600 mm på truckar som har en kapacitet mindre än 7 ton. Ju längre man kommer ut på gaffeln, desto lägre blir truckens lyftkapacitet.

Vilken truck pga sin låga vikt i förhållande till sin lyftförmåga lämpligast för transport i hiss eller där arbetet ofta kräver att man går av trucken *?

Vilken truck är p.g.a. sin låga vikt, (i förhållande till sin lyftförmåga), lämpligast för transport i hiss eller där arbetet ofta kräver att man går av trucken? Skjuvstativtrucken är en kombination mellan två trucktyper.

Share this post