Ny

Vad gor man med for mycket tomater?

Vad gör man med för mycket tomater?

Tomat är en otroligt tacksam gröda, då det är lätt att skapa ett flertal tomatprodukter från denna underbara frukt. Ketchup, marmelad, soltorkade tomater, sirap, toamtpulver och såser på alla möjliga olika slags sätt. Här nedan följer recept på fem av de godaste produkter jag tycker att man kan göra på tomat just nu.

Vad kan man göra med mogna tomater?

Sätt ugnen på 120 grader. Dela tomaterna och lägg dem med skinnsidan uppåt. In med dem i ugnen minst 5-6 timmar (beroende på storlek) tills de skrumpnat ihop. Tryck ner dem i en burk och toppa med lite olivolja.

Vad passar till tomat?

Val av ingredienser

  • Du kan också ta runt 6 stora kvisttomater eller ca 400 gram cocktailtomater.
  • Vidare ger smakrik kallpressad olivolja, fin vällagrad röd-, vit eller balsamvinäger, kravmärkt rödlök, flingsalt samt nymalen svartpeppar tomatsalladen riktigt god smak.

Vad gör man med tomater som inte hinner mogna?

Lägg tomaterna på en tidning i lådan tillsammans med en mognande banan eller ett äpple. Frukterna avger etylengas som hjälper till att få tomaterna att mogna. Lådan håller kvar gasen samtidigt som det är torrt och varmt där inne.

Kan man frysa Tomatmarmelad?

Häll marmeladen i rena burkar, det går alldeles utmärkt att hälla den i plastburkar för att sen frysa in marmeladen när den svalnat! Det viktigaste när man kokar tomatmarmelad är att man använder riktigt goda och smakrika tomater, annars kan det vara.

Hur länge håller tomater i frysen?

Hållbarhet: Tomater håller många månader i frysen men bäst kvalitet och smak har de under de första tre månaderna. TIPS! Använd en storlek på plastlådan som motsvarar mängden i en vanlig burk tomater så är det lätt att använda dem i olika recept till vintern. Snabbt, enkelt och gott!

Är det farligt att äta gröna tomater?

Kan gröna tomater användas som föda? Råa gröna tomater innehåller såsom grön potatis lindrigt toxiska ämnen, glykoalkaloider. I tomat kallas detta toxin tomatin och det kan redan i små mängder orsaka bland annat diarré, magkramper, kräkningar och halsbränna. Glykoalkaloiderna förflyktigas då tomaten mognar.

Share this post