Allmänning

Ar mandolin bra?

Är mandolin bra?

En mandolin är ett bra hjälpmedel i köket, som fungerar bra till en rad olika uppgifter. De flesta modeller klarar att både skiva och strimla – och vissa kan även tärna dina råvaror. Mandolinen hjälper dig spara tid, och du får dessutom ett perfekt resultat med jämna, snygga skivor.

Vad har man en mandolin till?

Mandolinen är ett köksverktyg som skär och strimlar grönsaker och frukt i olika storlekar. Vissa modeller klarar av att skära så tunna skivor att man kan se igenom råvaran.

Var köper man en mandolin?

Mandolinen är lite av ett måste för alla som lagar mycket mat! Hos oss hittar du ett noga utvalt utbud av både japanska och europeiska mandoliner från varumärken som OXO, Microplane, Zyliss, de Buyer och den flera gånger prisvinnande bäst-i-test-mandolinen från Kyocera.

Hur använder man en mandolin i köket?

En mandolin används i köket när man vill skiva rotsaker, frukt och grönsaker snabbt. Man kan ofta själv ställa in hur tjock a skivorna ska bli och ibland kan man också byta ut det vassa bladet så att mandolinen blir ett rivjärn, så att den skär strimlor eller kanske spiraler.

Hur använder man en mandolin?

SÅ ANVÄNDER DU EN MANDOLIN RÄTT: På baksidan av mandolinen ställer du in hur tjocka skivor du vill få ut när du strimlar. Skruva på reglaget för att få plattan den sitter på att åka ned eller upp. Vänd sedan på mandolinen och se till att med lätt hand justera så att plattan ligger rakt i linje med den vassa eggen.

Vart kommer Filip Poon ifrån?

Lämnade Malmö Så Filip Poon åkte hem, packade sina grejor och lämnade Malmö för Stockholm och restaurang Vinterviken i december. – Jag har faktiskt inte varit i Malmö sedan dess, säger kocken som för närvarande är ute på en turné för Svenskt kötts räkning.

Är Filip Poon från Skåne?

Igår var han med i tv när han lagade mat så att juryn i Sveriges Mästerkock nästan ramlade av stolarna. Han är bara 19 år, bor i Malmö och heter Filip Poon.

Har Filip Poon vunnit Sveriges mästerkock?

Efter att ha förlorat i ett smaktest tvingas Filip Poon att lämna Sveriges mästerkock 2015.

Share this post