Allmänning

Hur far man dill frasch?

Hur får man dill fräsch?

Om du vill rädda en slokande dill så ställer du den i kylen inlindad i smörpapper och varmt vatten. Tänk på att dillen helst ska förvaras i kylen för att den ska hålla sig fräsch längre.

Hur torkar jag dill?

Sprid ut kryddorna så att de ligger luftigt på en dagstidning, en handduk eller torkställning och låt dem ligga några dagar på torr, varm och mörk plats. Det går också bra att göra små kryddbuketter och hänga upp, men tänk på att de inte får vara för täta, då kan växterna mögla istället för torka.

Hur länge håller dill i kylen?

Dill är en känslig ört som kan hålla 3-4 dagar i kylskåp i en lufttät behållare. Dill går också bra att frysa. Plocka då av bladen från stjälken och frys in dem.

Kan man torka dill?

Alla kryddor lämpar sig inte för torkning, till exempel basilika, persilja, gräslök och dill. Skölj snabbt av kryddorna med vatten och låt dem rinna av ordentligt eller torka dem lätt. Hacka dem och frys in i burkar, plastpåsar eller aluminiumfolie, var sort för sig.

Hur fryser man bäst in dill?

Dill i is Häll i lite vatten och frys in. Då slipper du eventuell frostbränna (när temperaturskillnaderna blir för stora och då blir dillen oätlig). När isbitarna med dillen har fryst in så kan du lägga alla isbitarna i en påse som kanske är lättare att förvara för dig.

Kan man frysa in färsk dill?

Det går bra att hacka dill till frysning då också, men man kan behöva ta bort de hårda delarna innan. Man kan säkert frysa in hela dillknippen utan att hacka först, men jag tycker om att ha färdighackad dill att ta fram.

Hur länge håller torkad dill?

En stor fördel med torkade örter är naturligtvis att de håller sig mycket länge. Men tänk på att de inte håller hur länge som helst. Du bör då och då inventera kryddhyllan hemma, dofta igenom dina brukar med kryddor varje år, känner du ingen doft kan det vara dags att kasta och köpa nytt.

Hur förvara färsk dill i kruka?

Körvel, koriander, vattenkrasse, dill, gräslök och persilja i kruka mår som allra bäst när de förvaras riktigt, riktigt kallt, +2 till 5 grader.

Vilka kryddor kan man torka?

Örter som passar bra att torka är t ex oregano, timjan, rosmarin, salvia, mynta, dragon och citronmeliss.

Kan man frysa ner dill?

Kan man frysa dill kronor?

Dessbättre går det också jättebra att frysa själva dillkronorna. Det är ett jättebra sätt för att se till att det alltid finns kronor till olika inläggningar, till exempel saltgurka som du kan läsa recept om här. Jag skördar helt enkelt dillkronorna när de är som finast och lägger i en stor plastpåse i frysen.

Kan man frysa in dill?

Hur ska man förvara färsk dill?

Hur förvarar man bäst färsk dill?

Hur torkar man dill?

Det går bra att torka dill. Antingen häng i knippen upp och ner eller bred ut bladen. Ännu bättre är att frysa in dillen.

Share this post