Allmänning

Kan man frysa in stjalkselleri?

Kan man frysa in stjälkselleri?

Eftersom stjälksellerin lätt tappar spänsten efter skörd fryser jag in den. Jag tvättar helt enkelt stjälkarna, skär bort blasten och skivar sedan stjälkarna tunt och fryser in i påse. Ingen förvällning eller annat innan. Den håller sig fint och är lätt att ta fram lagom mängd av när den ska användas.

Hur länge håller selleri i kylen?

Hållbarhet. Seller klarar sig ett par veckor i kylskåp, och ska då helst ligga i plastpåse.

Kan man äta blasten på stjälkselleri?

De flikiga bladen som sitter högst upp på selleristjälkarna – både på rotselleri och blekselleri – går att äta så kasta dem inte. Om du har tänkt ha selleri i en maträtt, hacka även upp bladen och ha i. Bladen på sellerin smakar likadant som själva skaften och vist blir det ett fint inslag i maten.

Vad kan man göra med selleri?

Sedan kan man servera den till mycket; rökt fisk, grillat kött och så vidare. Den klassiska waldorfsalladen har också selleri och äpple i kombination, och vill man göra en majonnäsig, krämig sallad så är den ljuvlig med valnötter.

Hur förvarar man stjälkselleri?

Förvaring. Förvara blekselleri i plastpåse i kylen. Slå in den i papper och ställ i vatten om den slokar. Tillagad blekselleri går bra att frysa.

När ska man skörda stjälkselleri?

En rejäl kruka med stjälkselleri förser sommarköket med både kryddgrönska och krispiga sjtälkar. Skörd: juni-november/året om inomhus.

Hur länge håller bladselleri?

Förvara din bladselleri i en påse längst ner i kylskåpets grönsakslåda. Här kan den hålla i upp till ett par veckor.

När är det säsong för selleri?

Stjälkselleri, som även kallas blekselleri och bladselleri, påminner om rotselleri i smak och doft men Stjälkselleri består av gröna, fasta stjälkarna som är spröda, saftiga.

Kan man äta blasten på selleri?

De saftiga stjälkarna gör sig bra som de är i sallader och har väl sin hedersplats i den tomatjuicebaserade drinken Bloody Mary. I matlagningen passar den fint i grytor och soppor. Ljusa stjälkar har mildare smak. Även bladen kan ätas.

Hur förvara blekselleri?

Förvara blekselleri i plastpåse i kylen. Slå in den i papper och ställ i vatten om den slokar. Tillagad blekselleri går bra att frysa.

Share this post