Rekommendationer

Vad anvands Skumglas till?

Vad används Skumglas till?

Skumglas används med fördel där förutsättningarna sätter snäva ramar och där risk för friktion och ras för andra material begränsar. Skumglas ligger stabilt i 45 graders vinkel, vilket öppnar för nätta stabila konstruktioner. En uppskattad fördel i urbana samhällsbyggen där varje decimeter är viktig.

Vad kostar Skumglas?

De viktigaste och mest efterfrågade är låg vikt, hög bärighet, dränerande, isolerande och kapillärbrytande förmåga….Hasopor Skumglas™ 1,5m³ (fraktion 10-60mm)

Tillverkare Hasopor
Pris / m² 1933 kr / m³
Lambdavärde 0,1
Längd Fraktion: 10-60mm
Storlek på paket 1,5m³ Levereras på sjöpall: 1200 * 1200 mm

Var köper man Skumglas?

Återförsäljare Hasopor Skumglas Vi har ett återförsäljarnät runt om i landet som erbjuder leveranser i storsäck.

Hur tillverkas Skumglas?

Tillverkningen av Skumglaset fungerar lite som på ett bageri. Glaskross mals till ett fint pulver, som blandas med jäsmedel. Degen värms i en ugn, och ut kommer en kaka av poröst glas. Efter avkylning bryts massan till mindre kakor av Skumglas.

Hur renoverar man en Torpargrund?

Planera noga återuppbyggnaden av golv och golvbjälklag samt vidta åtgärder för att problem med fukt och mögel inte ska återkomma. Ju mer isolering som används ju större risk finns för fuktrelaterade problem. Däremot så är det bra att isolera mot marken av krypgrunden för att förebygga problem.

Hur bra isolerar lecakulor?

För att isolera en krypgrund krävs dock en bra dränering och ventilering av grunden oavsett vilket material man isolerar med, så även för Leca Coated. Man måste därför se till att luft kan röra sig igenom grunden mellan Leca-fyllningen så fukt inte stängs inne.

Vad kostar Hasopor?

Hasopor Skumglas 1,5m³ (fraktion 10-60mm)

Tillverkare Hasopor
Pris / m² 1933 kr / m³
Lambdavärde 0,1
Längd Fraktion: 10-60mm
Storlek på paket 1,5m³ Levereras på sjöpall: 1200 * 1200 mm

Hur mycket Hasopor?

Gräv ut och täta mur. Gräv ut grunden så att det går att fylla upp med 300-500mm Hasopor skumglas. Var uppmärksam på lukt som avslöjar mögel.

Vad väger Hasopor?

Skumglas™ fraktion 10-60 mm. Förpackat i försluten storsäck om 1,5 kbm med en vikt om ca 270 kg. Längd 110 cm bredd 110 cm höjd 130 cm.

Vad kostar det att renovera torpargrund?

Att åtgärda en fuktskadad krypgrund kostar mellan 30 000 och 250 000 kronor, enligt Anticimex. En kostnad som inte täcks av den vanliga villaförsäkringen. De vanligaste skadorna är så kallad mikrobiell påväxt – exempelvis mögel och svamp på bjälklagets undersida – rötskador, synlig fukt och lukt.

Hur fuktsäkra krypgrund?

Men då krypgrund kan få ett problem med fukt är det viktigt att den byggs korrekt. Läs vidare för 6 tips som gör din krypgrund fuktsäker….Stoppa mikrobiella angrepp

  1. Lägga ut skyddande plastfolie.
  2. Isolera.
  3. Dränera.
  4. Ventilera.
  5. Kontrollera.
  6. Skydda eller ta bort organiskt material.

Kan man isolera med lecakulor?

Förr kunde man lägga på kutterspån för att isolera ytterligare. Kutterspånen kan ge lukt ifrån sig när det åldras och om de förmultnar skapar den ett icke önskvärt tillskott till mullbänken. Ett bättre material är att använda skumglas (Hasopor) eller lecakulor (16-21k). Det är icke organiskt och ger en god isolering.

Share this post