Rekommendationer

Hur snabbt hardar billack?

Hur snabbt härdar billack?

Dom flesta verkstäderna torkar lacken i en ugn där den blir torr på ca: 30min. vid en objekttemperatur på 65 grader.

Är det inte bra att tvätta bilen för ofta?

– På vintern bör man tvätta sin bil minst en gång i veckan för att hållla rost och korrosion borta. Nu på sommaren räcker det med en gång i veckan, eller i varje fall minst var fjortonde dag. – Dock ska man vara försiktig med högtryckssprutorna och inte dra på värsta trycket för då kan lacken skadas.

Kan man tvätta ny bil i biltvätt?

OBS. Volvo rekommenderar att inte tvätta bilen i automatisk biltvätt de första månaderna (detta för att lacken inte har härdat riktigt).

Hur ofta behöver man tvätta bilen?

En bra tumregel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den dagligen. Om du väljer att tvätta för hand eller i biltvätt är helt och hållet en smaksak. Tänk dock på om du handtvättar att det i många kommuner är förbjudet att låta tvättvattnet rinna ner i dagvattenbrunnar.

När kan man polera en Nylackad bil?

Polaren lackade hela bilen i höstas. Han blev rekommenderad 6 månader i värme innan lacken kunde anses fullt härdad. Och till mig har dom sagt minst 2 månader.

Hur många lager billack?

Normalt är 2 vändor (lager). Ska man ha bättre finish och yta så brukar de lackerare som kan och orkar lägga 2 lager och mellanslipa klarlacken innan sista lagret läggs, då lägger man en lack med mer sträck som ger blankare yta.

Vad händer om man tvättar bilen för ofta?

Tycker du att det är onödigt att tvätta bilen på vårkanten – tänk till en extra gång om du vill att den ska hålla sig i bra skick längre. Slasket som stänker upp fastnar både på och under din bil. När smutsen torkar på lacken kan man ofta se saltet som vita partier i smutsen.

Är automattvätt dåligt?

Inledningsvis – Vi rekommenderar aldrig någon att tvätta sin bil i en automatisk tvättmaskin (om man inte kör borstfri tvätt) – hur lätt och bekvämt det än är. Detta för att både tvättresultatet och lackens välmående blir lidande. Den största delen av bilars tvättrepor uppkommer just vid maskintvätt.

När kan man polera efter lackering?

minst 1 dag…. iallafall för mig med vanlig rekond med polering i steg, vaxning i steg samt inte att glömma ordentlig tvättning innan….

När kan man Våtslipa klarlack?

Renovering av gammal lack Om lacken är gammal och behöver renoveras så börja med att våtslipa ytan. För detta används Norton Ice Q255 sliprondeller i korn 2000-3000. Dessa rondeller har ett skumgummiskikt som ger en mjuk och följsam slipning samtidigt som det absorberar rikligt med vatten.

Share this post