Frågor

Hur minskar man en mossa?

Hur minskar man en mössa?

Minska 1 m lutad åt höger, ”öhpt åt höger”

  1. Sticka 1 rm, lyft nästa maska från vänster till höger sticka som om den skulle stickas rät.
  2. Sätt tillbaka den lyfta maskan och den stickade till vänster sticka, och dra den lyfta maskan över den stickade.
  3. Den färdiga minskningen.

Hur man läser stickmönster?

Man läser ett stickdiagram motsatt mot hur man normalt läser: Från höger till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster och uppåt (se RÖD cirkel och pilar under). Om det ska börjas med en annan maska så står detta specificerat – man kan t.

Hur ökar man på aviga maskor?

  1. Sticka i samma maska två gånger: en som vanligt och den andra gången i bakre maskbågen (vriden). Du kan använda denna typ av ökning för både räta och aviga.
  2. Sticka avigt två gånger i samma maska: en som vanligt och den andre i bakre maskbågen (vridet).
  3. Sticka samma maska två gånger: 1 rät och sedan 1 avig.

Hur gör man en minskning?

Ökning och minskning med en viss procent till ett nytt värde

  1. Räkna först ut förändringen.
  2. Addera eller subtrahera sedan förändringen till det ursprungliga värdet. Om det är en procentuell ökning så adderar du och är det en minskning så subtraherar du.

Hur avmaskar man en vante?

Avmaskning med en tråd genom maskorna i toppen: Plocka om maskorna till två stickor. Håll vanten så att de två trådarna hänger i den vänstra sidan. Klipp av garnet och sätt den inre tråden på den bakre stickan på en tapesserinål utan udd. Trä tråden genom den sista maskan så att den hamnar ytterst till vänster.

Hur kan man sticka en mössa?

Lägg upp 96 m på rundstickan och sticka 1 varv resårstickning runt: sticka *1 rm, 1 am* och upprepa – hela varvet ut. Börja med halvpatent runt: Varv 1: *sticka rm rät, gör ett omslag och lyft samtidigt en avig maska utan att sticka den*, upprepa – hela varvet ut.

Hur syr man ihop en mössa?

Det är mycket viktigt att du fäster trådarna osynligt på avigsidan. Du vill väl att din mössa blir perfekt. När du nu har gjort klart din mössa så kan du dekorera med pins eller andra accesoarer.

Hur gör man omslag vid stickning?

För att göra och sticka omslag som ska bli hål, lägg bara garnet över stickan genom att dra det mot dig (till framsidan av stickningen) och sedan över stickan, så att garnet återigen ligger på den sida av stickningen som är vänd bort från dig (baksidan). Omslaget ska enbart ligga över högerstickan.

Share this post