Frågor

Hur stickar man Barnvantar?

Hur stickar man Barnvantar?

Så stickas höger vante Byt till stickor nr 4 och sticka slätstickning i 4(4,5)5(5,5)6(6,5)7(7)7,5 cm. Markera för tummen: Med en bit garn i en avvikande färg, sticka rm över de första 4(4)5(5)5(6)6(7)7 maskorna på 3:e stickan. Sätt tillbaka de stickade m på vänster sticka och sticka dem igen med det riktiga garnet.

Hur fodrar man stickade vantar?

Sticka till önskad längd….

  1. Sticka tummen på samma sätt som vanten, med inlägg av ospunnen ull så att även tummen får samma isolering.
  2. Gör ihoptagning på tummen: börja från höger kant och gör 1 öhpt, sticka till nästa sida 2 r, 1 öhpt sticka tills två maskor återstår på varvet och sticka ihop 2 r.
  3. Fäst trådarna.

Hur avslutar man en stickar?

Vid avmaskning med räta maskor, så stickas maskorna och så efterhand lyft näst sist stickade maskan över den sist stickade maskan. När det är en maska kvar, klipps tråden, och garnet dras genom den sista maskan.

Hur lång tid tar det att sticka ett par vantar?

– Att sticka ett par vantar tar för mig minst två dagar, men sedan tillkommer flera procedurer. Vanten ska torka och kardas. Sedan ska den förses med den typiska brodyren.

Hur många maskor till Barnvantar?

Lägg upp 28 (32) 36 (40) maskor på dubbla stickor, 20 cm. Dela upp maskorna på 4 stickor under nästa varv. Sticka resårstickning, 2 rm, 2 am i 12 (16) 18 (20) varv.

Hur stickar man två sockor samtidigt?

Med hjälp av magic loop så behöver du inte strumpstickor, utan klarar dig med en rundsticka för att sticka en eller två strumpor på samtidigt. För att sticka med magic loop så behöver rundstickan vara tillräckligt lång.

Hur syr man fingervantar?

Lägg vantarna på varandra och sy runt hela öppningen förutom öppningen längst ned. Klipp små hack (så att tyget lägger sig fint inuti vanten) och vänd vantarna innan du pressar dom med strykjärnet.

Vad stickar man med?

För att kunna sticka runt används oftast fem strumpstickor; fyra fördelade på arbetet och en som den aktuella delen av arbetet stickas över till. Det går dock att sticka runt med så få som tre strumpstickor. En rundsticka är två korta stickor som sitter ihop med en vajer.

Vad är Icord?

Engelska i-cord är detsamma som en stickad snodd på svenska, kallas ibland även för i-snodd. Det var Elizabeth Zimmermann, stickningens Einstein, som uppfann ”i-cord-tekniken”. ”I-et” står får ”idiot”.

Vad kostar handstickade vantar?

Handstickade vantar med stjärnor i 100% ullgarn. Stickas på beställning. Pris 249kr + ev.

Share this post