Allmänning

Vad heter verktyget man virkar med?

Vad heter verktyget man virkar med?

Virkning (av virka, av tyska wirken ’verka’, ’uträtta’) är en textil teknik som utförs med en virknål (kallas även virkkrok) och garn. Med hjälp av nålen som har en krok i ena änden skapas öglor som fästs i varandra.

Hur får man raka kanter när man virkar?

Detta kan undgås genom att dra ut 1:a maskan på varvet, håll fast denna maskan ordentligt med pekfingret, för nålen mot dig och sedan under den långa första masken, stick nålen i första maskan (på 1:a varvet sticker man nålen under 2 trådar), hämta tråden och virka som en vanlig stolpe.

Vad är en HST i virkning?

Hst står för halvstolpe. För att virka en halvstolpe ska du slå om garnet på virknålen, sticka den igenom maskan och slå om igen. Det är nu tre öglor på nålen. Slå om igen och dra igenom alla tre öglor.

Hur sy ihop amigurumi?

Först syr man ihop öppningen. Sedan läggs armen mot ”axeln” och sys fast. När den är fastsydd på ovansidan behöver den sys fast på undersidan också. Jag brukar sy med ganska många stygn på undersidan så att armen hålls ordentligt.

Hur virkar man en väska?

Byt till virknål 9. Virka fm runt, runt till väskan mäter ca 30 cm eller garnet börjar ta slut. På sista varvet virkar du i kortändarna på din väska, fast ringarna till ditt väskhandtag med 5 fm. Sy i magnetlåset mitt på långsidorna, på insidan av väskan.

Hur virkar man en Vändmaska?

När du virkat hela första varvet är virknålen i arbetets vänsterkant och du måste vända hela virkningen för att kunna fortsätta. Gör först vändmaskan: dvs efter sista maskan på varvet, virka en luftmaska. Vändmaskan är till för att virknålen ska ”komma i rätt läge” för att börja virka nästa varv.

Hur virkar man kant på filt?

AVSLUTANDE KANT RUNT FILTEN: Börja från rätsidan med 1 sm i den sista av de 3 fm i ett hörn på filten. Vidare virkas varv 4-7 med KANT MED MUSCHER (dvs det virkas 1 v med st-grupper, 1 v med muscher och 2 v med st-grupper).

Share this post