Allmänning

Vad kallas den ljusbage som anvands vid plasmaskarning?

Vad kallas den ljusbåge som används vid plasmaskärning?

Under senare år har det tagits fram brännare där man ytterligare koncentrerat ljusbågen genom att plasmagasen roteras inuti dysan och en sekundär gas tillsätts utanför den. Metoden kallas finstråleplasma. Ljusbågen blir mycket koncentrerad och ger ett smalt snitt med hög hastighet och god kvalitet.

Hur skär man med plasmaskärare?

Det som är det mest grundläggande i plasmaskärningens process handlar om att man ska skapa en elektrisk kanal för joniserande gas, alltså plasma från plasmaskäraren tar sig igenom arbetsstycket som ska skäras och utgör på så sätt en elektrisk krets tillbaka till plasmaskäraren via en jordningsklämma.

Varför plasmaskärare?

Effektiv skärning Plasmaskärning används effektivt på både tunna och tjocka metaller. De mindre maskinerna kan skära igenom upp till 38 mm tjock metall och de större datorstyrda maskinerna kan skära igenom upp till 150 mm. Metall som är krökt eller vinklad är mycket lätt att skära igenom med en plasmaskärare.

Vad är Pilottändning?

Pilottändning funkar i luften, helt utan jord, men detta är inte alls bra (kan det ha varit för HF-transistorerna?). Bör göras så lite som möjligt. Allt enligt VD:n för svenska Stahlwerk. Det sägs att man är vuxen när man pratar mer om vad man har gjort än vad man ska göra.

Hur går gasskärning till?

När bränngasen förbränns i oxygen får du en låga med hög temperatur. Denna värmelåga används för att förvärma arbetsstycket. Då tillräcklig temperatur uppnåtts utnyttjas sedan en stråle av oxygen som utför själva skärprocessen genom förbränning av metall.

Vilken plasmaskärare är bäst?

Plasmaskärare test: Våra val

  • Ridgeyard CUT50 Plasma Cutter Machine Svetsmaskin plasmaskärare 50 amp 220 V inverterare luft med elektriskt tryck digital display.
  • IPOTOOLS Plasmaskärare CUT-45R – plasmaskärare 45 A till 12 mm skärkapacitet inverterad svetsanordning plasma cutter med IGBT/HF tändning/blå/230 V.

Är plasmaskärare bra?

Handhållna plasmaskärare är särskilt bra för grovt arbete. De används främst på byggarbetsplatser, till exempel när grovavfallet fortfarande måste hackas sönder. Dessa plasmaskärare är vanligtvis mycket lätta och har relativt liten effekt, men samtidigt är de lätta att bära och enkla att använda.

Share this post