Populära

Hur man gor pyssel med papper?

Hur man gör pyssel med papper?

Enkla papperspyssel Vik, klipp, limma, måla, rita. Ett papper kan man använda till mycket. Inte minst att pyssla med och skapa på. Här hittar du alla våra enkla barnpyssel för när du vill pyssla med papper.

Hur gör man origami stjärnor?

Stjärnor i origami / Origami paper stars

  1. Idag är det dags för ett riktigt papperpyssel.
  2. Vik pappret på mitten och diagonalen.
  3. Stjärnans första stråle är klar.
  4. Nu ska strålarna sättas ihop.
  5. Strålarna flätas ihop allt eftersom de blir klara.

Hur man viker figurer av papper?

Pappret ska vara kvadrat-format, och om du använder dig av ett A4-papper, vik ner ena hörnet diagonalt till en rätvinklig triangel och klipp av resterande papper. Vik ut pappret så får du en perfekt kvadrat. Ett tips är att använda färgpennor för att färglägga dem färdiga figurerna och för att rita detaljer.

Var kommer origami ifrån?

Origami är en japansk papperskonst som går ut på att göra vackra figurer i papper, men bara genom att vika pappret, aldrig klippa det – “origami” betyder ordagrant “vikt papper” och klipper man till det blir det istället kusinen “kirigami”.

Hur gör man en fisk av papper?

Vira garn runt den klibbiga ytan, så pappret täcks. Fortsätt lägga sticky base på ännu en bit av pappret och vira garnet, tills hela fisken är täckt. Ändarna av garnet fästs med en liten klick sticky base. Dekorera fisken med det insamlade plastskräpet som sätts fast med sticky base.

Hur gör man egna Pappersstjärnor?

Steg för steg – Så gör du Vik pappret som ett dragspel och låt varje kant vara ungefär 1-1,5 cm lång. Knyt därefter ett snöre i mitten av din pappret. Veckla ut din pappersstjärna och fäst ihop kanterna med hjälp av lim eller en transparent tejpbit. Din pappersstjärna är klar!

Hur gör man små Pappersstjärnor?

1. Detaljrik pappersstjärna

  1. Om du inte har papper i rätt storlek, börja med att klippa till så att alla har ett mått på ca 20 x 20 cm.
  2. Vik pappret på diagonalen två gånger.
  3. Klipp fem remsor i pappret.
  4. Veckla ut pappret igen.
  5. Vänd på pappret och rulla nu ihop de näst innersta remsorna i mitten till ett rör.

Hur man gör ett hjärta av papper?

Börja med att vika varje papper på mitten. Lägg mallen ovanpå, med markeringen för vikt kant mot papprets vikta kant. Rita och klipp ut en hjärthalva i varje färg. Glöm inte att klippa upp i skårorna som på bilden.

Share this post