Ny

Hur ser man att det ar en LED lampa?

Hur ser man att det är en LED lampa?

På svenska kan man också säga lysdiodlampa, men det är inte så vanligt. Till skillnad från vanliga glödlampor har led ingen glödtråd. Led-lampor ger ifrån sig väldigt lite värme då nästan all energi blir till ljus.

Hur vet jag vilken sockel jag har?

Lamptyper som börjar med E är skruvkopplingar och de som börjar med GU är klickmonterade.

  1. E27-glödlampa.
  2. E14-glödlampa.
  3. GU10-glödlampa.
  4. GU5.
  5. G4-glödlampa.
  6. G9-glödlampor.
  7. GX53-glödlampor.
  8. G53-glödlampor.

Hur veta vilken lampa?

Hur pass energisnål en lampa är visas tydligt på dess förpackning. Där ska det numera alltid finnas information om lampans energieffektivitetsklass.

Vad är g4 sockel?

G-sockel[redigera | redigera wikitext] G-sockel används på sockeln på många typer av halogenlampor och kompaktlysrör. Siffrorna i beteckningen avser center-till-center-avståndet mellan kontaktstiften i millimeter. Socklarna är standard enligt International Electrotechnical Commission.

Vad är sockel G9?

G9 LED-lampor, eller G9-stiftlampor, är kapselformade lampor med rundade stift. G9 LED-belysning är kompakt, energieffektiv och hållbar.

Kan man ha LED lampa i alla lampor?

Ja, man kan ha LED-lampor till i stort sett alla typer av armaturer numera, utbudet är enormt. Det man ska tänka på är det där med värme och fukt igen, eftersom det påverkar livslängden på lampan. Är det däremot svalt i rummet håller lampan ännu längre!

Var används LED-lampor?

Lysdioder uppfanns på 1920-talet men först på 60-talet utvecklades dioder som kunde ge synbart ljus. LED-tekniken har länge använts som indikatorlampor på elektronik och displayer men numera är tekniken såpass välutvecklad att LED-lampor kan användas för hem- och rumsbelysning.

Vilken lampa är halvljus?

Halogenlampor används ofta till halvljus och deras glödtråd är tillverkad av volfram. Lamporna kan vara tillverkade av kvartsglas eller hårdglas, där kvartsglas har ett högre fyllningstryck vilket leder till längre livslängd jämfört med lampor av hårdglas.

Share this post