Ny

Hur hogt kan en tvattmaskin pumpa?

Hur högt kan en tvättmaskin pumpa?

Plus naturligtvis VVS branchens normala påslag om minst 60% i varje led. Den totala lyfthöjden jag behöver är 2,2m. Tvättmaskinen klarar att lyfta till 1,7m så min tanke var att sätta den extra pumpen på ca. 1,2m höjd.

Hur högt Avloppsslang tvättmaskin?

Se till att avloppsslangen är ansluten till avloppsutloppet med minst 40 cm och högst 100 cm ovanför marknivå.

Varför Spilltratt?

Spilltratten med vattenlås klarar att ta emot allt vatten och vi får ingen äcklig avloppsdoft eftersom både vattenlåset och spilltratten är tät. Hade tidigare ett traditionellt rakt vattenlås med liten trattformad spilltratt och detta är en mycket klar förbättring .

Hur dra avloppsslang tvättmaskin?

Packa upp maskinen och ta bort transportsäkringarna från tvättrumman som sitter på baksidan av maskinen. Är du osäker på hur du gör – läs tvättmaskinens bruksanvisning. Lossa slangarna till vatten och avlopp samt elkabeln och skjut maskinen på plats ovanpå droppbrickan.

Måste man ha golvbrunn vid tvättmaskin?

För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.

Vad är en Spilltratt?

Luddfiltret eliminerar att ludd och diverse annat som följer med spillvattnet från tvättmaskin/torktumlare spolas ut i avloppsrören och riskerar stoppa upp flödet.

Varför vattenlås tvättmaskin?

Vattenlås tvätt/bad Med ett bra vattenlås förhindrar du att dålig lukt, sjukdomar och ohyra från avloppssystemet passerar. Vattenlåset är en sektion av vattenrör som är böjt så att en mängd vatten stannar kvar i böjen med hjälp av gravitation.

Vart sitter Luddfiltret?

Många förknippar luddfilter med torktumlaren, och glömmer luddfiltret i tvättmaskinen. Det finns ofta en lucka på framsidan av maskinen som man kan öppna, därinne sitter ett filter som samlar upp ludd och småsaker som ramlat ur kläderna.

Varför blir kläder luddiga efter tvätt?

Ibland är det tvättmaskinen som gör kläderna luddiga eller noppriga och ett bra sätt att förebygga det är att alltid tvätta kläderna på rätt sätt. Ullkläder ska till exempel alltid tvättas på ullprogrammet, annars blir det lätt noppor.

Share this post